“Okullar Hayat Buluyor” projesi değerlendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürütülen ‘Okullar Hayat olsun’ projesi kapsamında Muğla’da yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve proje yürütmede karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi almak için...

“Okullar Hayat Buluyor” projesi değerlendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürütülen ‘Okullar Hayat olsun’ projesi kapsamında Muğla’da yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve proje yürütmede karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi almak için Muğla’ya gelen Bakanlık temsilcisi Ayşe Saadet Beyhan Konakaltı Nail Çakırhan salonunda düzenlenen toplantıda okul yöneticileri ile buluştu.

Düzenlenen toplantıda il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak okulları güvenli alanlar haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek; “Okullar hayat olsun projesi, okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, spor salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin velilerin, mahallenin ve çevrenin hizmetine açılması; dinlenme aktivitelerine imkân veren ‘yaşayan güvenli alanlar’ haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili bir şekilde kullanılabilmesi için gelişmiş birçok ülkede okullardan okul saatleri dışında da yararlanılmasına yönelik eğilimler arttığını da belirten Uçak; “Kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili bir şekilde kullanılabilmesi için gelişmiş birçok ülkede okullardan okul saatleri dışında da yararlanılmasına yönelik eğilimler artmaktadır. Okullar okul saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında hizmet sunan kurumlar haline dönüşmüşlerdir. Öğrencilere yönelik etüt ve kurslarla eğitim kalitesinin arttırılması amaçlanırken, yetişkinlere yönelik mesleki, sosyal ve kültürel hizmetler ile okul adeta eğlenme ve dinlenme aktivitelerini de içinde barındıran öğrenme alanlarına dönüştürülmektedir. Yetişkinlere meslek ve beceri kazandırılması, sosyal ve kültürel eğitimlerle destek olunması ve yetişkinlerin boş zamanlarını okul içinde değerlendirmesinin öğrenme süreçlerine ve eğitim kalitesine etkisi oldukça yüksektir. Bu kapsamda faaliyet gösteren okullar, çevresindeki toplumla bütünleşen öğrenme merkezi haline gelmektedir. Çocuklar için okul saatleri sonrasında ve yaz aylarında güvenli bir sığınak olması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Bakanlık temsilcisi Ayşe Saadet Beyhan’da projenin bakanlık ayağında 15 kişilik bir ekiple yürüdüğünü belirterek; “15 kişilik bir ekip olarak bu projeyi yürütüyoruz. Eylül ayı itibari ile her birimiz 10 il paylaştık. Proje esnasında müsteşarımız her gün her sabah ilk olarak bu proje ile ilgili bilgileri almakta ve gayet ivedilikle takip etmektedir. 3 Kasım’da bütün Milli Eğitim İl Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile büyük bir toplantı yaptık. Bu toplantıya müsteşarımız da katılmıştı. Onlara anlattıklarımızı daha sonra okul müdür ve okul müdür yardımcılarına projenin ciddiyetini anlatmalarını istedik. Proje, yine aynı şekilde toplantı düzenleyerek bu kez belediyelere anlattık. Muğla benim 7. ilim. Buraya biz size nerelerde yardımcı olabiliriz? Nerelerde katkı sağlayabiliriz? daha hangi konularda yardımcı olabiliriz diyerek açılım sağlıyoruz. Muğla’nın 72 Z kütüphanesi bulunmakta. 371 okul Muğla İli Projesi kapsamında yer alıyor. Sanırım bilgi girişimlerinde yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Muğla için veri girişlerinde abartmadan gerçek verileri girmenize özen göstermenizi istiyoruz. Aldığımız verilere göre Muğla ilinde 5 bin 807 ağaç fidan dikimi yapıldığı veriler içerisinde görülmektedir. Ulaşılan veriler içerisinde 10 Bin civarı eğitim alan öğrenci görülmektedir. Sizlerden ricam verileri düzenli abartmadan ve gerçek sayılarla girmenizdir” dedi.

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.