OKUL SÜTÜ TOPLANTISI YAPILDI

Okul Sütü Modülü Bilgilendirme E-Konferansı Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında öğrencilere dağıtılacak olan okul sütü konusunda yetkililere...

OKUL SÜTÜ TOPLANTISI YAPILDI

Okul Sütü Modülü Bilgilendirme E-Konferansı Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında öğrencilere dağıtılacak olan okul sütü konusunda yetkililere bilgilendirme yapıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak, MEBBİS Sorumlusu Metin Tutlubük, İl Halk Sağlığı, İl Defterdarlığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan İl Okul Sütü Komisyon üyeleri ile Okul Müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Uçak, okullarda eğitim öğretim yılının ikinci yarısında başlayacak süt dağıtımında oluşabilecek sıkıntıların yaşanmaması için sütlerin dağıtımı, muhafaza edilmesi ve geri dönüşümü gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkililerinin giriş konuşmalarının ardından; uzaktan eğitim yöntemiyle, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve Bilgi İşlem sorumlusu Sinan Gül dinleyici ve izleyicilere e-konferans ile bilgi verdi. Modül hakkında açıklama yapan Bakanlık Yetkilileri; okullara, dağıtıcı firma tarafından kaç süt verildiği, okullarda ne kadar süt içildiği gibi konularda veri girişlerinin günlük olarak yapılacağını ve istatistiki raporlamaların internet ortamında “MEB Okul Sütü Modülü” programı üzerinden alınacağını belirttiler. Okulların ne kadar süt stoklarının olduğu gibi bilgilerin modüle işlenerek bilgiye çabuk ulaşılması varsa sorunların giderilmesi konularında modülün yardımcı olacağını belirttiler.

Geçen yıl Muğla il genelinde 470 okulda 44 bin 974 öğrenciye süt dağıtımının gerçekleştirildiği, bu yıl temel eğitim okullarımızda 47 bin öğrenciye süt dağıtımının yapılması planlandığı, süt dağıtımı ile ilgili gerekli hazırlıkların yapılmakta olduğu yetkililer tarafından belirtildi. Okul Sütü Dağıtımı ile ilgili bilgilendirme görüşmelerinin ardından katılımcıların soruları cevaplandırılarak toplantıya son verildi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.