Okul Projesi denetimleri başladı

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Beslenme Dostluk Okul Projesi kapsamında başvuruda bulanan 28 okulda denetimler başladı.Beslenme Dostu Okul Projesi ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın...

Okul Projesi denetimleri başladı

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Beslenme Dostluk Okul Projesi kapsamında başvuruda bulanan 28 okulda denetimler başladı.

Beslenme Dostu Okul Projesi ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalı ile okullara “Başvuru Formu” ve “Beslenme Dostu Okullar Denetim Formu” ile duyurular yapıldı. Denetim formunda belirtilen kriterlere uygun okul ortamı sağlayan okul müdürlükleri başvuru formu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalı ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne başvuruda bulunuyor. “Beslenme Dostu Okul Projesi” Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde okulların, belirlenen kriterler doğrultusunda "Beslenme Dostu Okullar Değerlendirme Formu" ile denetlenmesi, 100 puan üzerinden 90 ve üzeri puan alan okulların "Beslenme Dostu Okul" sertifikası ile ödüllendirilmesi aşamalarını içeriyor. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Muğla’da toplam 28 okul Beslenme Dostu Okul olmak için başvuruda bulundu. Bu kapsamda Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesinde görevli Dr. Deniz Mülayim ve Diyetisyen Mustafa Yıldız, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünden Öğretmen Müge Kurt ve Levent Balcıoğlu'ndan oluşan denetim ekibi tarafından Menteşe Şemsiana ve 75.Yıl Anaokulunda denetim yapıldı. Denetimler Nisan-Mayıs ayları boyunca devam edeceği açıklandı.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.