Okul kantin ve yemekhanelerine denetim

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan ilk ve ortaokullarda kantin ve yemekhane ile okul çevresinde gıda satışı yapan ve toplu tüketim sunan iş yerleri denetlendi.Yapılan denetimler hakkında...

Okul kantin ve yemekhanelerine denetim

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan ilk ve ortaokullarda kantin ve yemekhane ile okul çevresinde gıda satışı yapan ve toplu tüketim sunan iş yerleri denetlendi.

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz; “ 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu; Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün yazıları doğrultusunda 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçemizde faaliyet gösteren ilk ve orta öğretim kurumlarının kantin ve yemekhanelerinin, ayrıca okul çevresinde gıda satışı yapan ve toplu tüketim sunan işyerleri ile söz konusu yerlerde satışa sunulan gıda maddelerinin denetimleri yapıldı. Yapılan denetimlerde öğrencilerin daha sağlıklı ve doğru beslenmelerini sağlamak amacıyla genel hijyen kuralları, gıdaların son kullanma tarihleri, resmi evrak kontrolleri denetlendi. Okul kantin ve yemekhaneleri 17 aralık 2011 tarih ve 28145 sayılı ‘Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair’ Yönetmelik gereği Kayıt veya onay belgesi almaları konusunda bilgilendirilmeleri için uyardık. Okul kantin ve yemekhaneleri; ilgili mevzuata uygunluğu açısından; Yıllık denetim programı kapsamında yılda en az iki kez denetleneme yapılacaktır. Denetimlerin yapılmasına rağmen tüketicimiz yaşanan olumsuzlukları ve şikâyetlerini ilçe müdürlüğümüze ve ALO Gıda 174 hattını arayarak bildirebileceklerdir. 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılının tüm öğrencilerimiz ve velilere hayırlı olması ve başarılı bir eğitim yılı geçirmelerini dilerim” dedi.

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.