Okçular ve Dalyan Kur’an Kursları eğitime başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği “İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları” programı kapsamında Ortaca’da düzenlenen Okçular köyü ile Dalyan beldesi Kur’an Kursları eğitime başladı.Kur-an Kurslarının açılışına,...

Okçular ve Dalyan Kur’an Kursları eğitime başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği “İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları” programı kapsamında Ortaca’da düzenlenen Okçular köyü ile Dalyan beldesi Kur’an Kursları eğitime başladı.

Kur-an Kurslarının açılışına, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, Ortaca İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, SGK Ortaca Müdürü Özkan Arslan, Ortaca AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan, Okçular Köyü Muhtarı Ömer Çoban, daire amirleri, müftülük personeli, Kur-an Kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışlarda konuşan İlçe Müftüsü Dr İbrahim Özler, Kur-an Kursu binasının yapımında destek veren hayırseverlere teşekkür ederek, “İlçemizde Kur’an Kursu hizmetlerimize artık başladık, bir eksikliği giderdik. Biz inandık ki, Kur’an oldukça millet yükselir. Bu nedenle bu eksikliği gidermek için faaliyetlere başladık; en büyük idealimiz çocuklarımıza Kuran-ı Kerim’i öğretmekti. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının açılışı ile hizmete açacağımız kur-an kursumuzun açılışına hoş geldiniz. Bizler Diyanet Camiası olarak Milli Eğitimi dini eğitimden, din eğitimi de Milli Eğitimden ayrı tutmadık, tutmayacağız. Biz bunun bir elmanın iki yarısı gibi görürüz. Bunlar tamamen birbirini tamamlayan unsulardan başka bir şey değildir. Devlet vatandaş işbirliği ile hazırlayıp, hizmete açacağımız kur-an kurslarımızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Burada yetişen annelerimiz, kızlarımız topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini diliyorum. Bu işler birlik içinde yapılan işlerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Ayrıca Kur’an kurslarının yapımında emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara birer teşekkür plaketi verildi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.