Öğretmenlere film semineri

Muğla’da öğrencilerin izlediği filmlerdeki karakterlerin, rol modelleri daha doğru seçilmesi için öğretmenlere, ‘öğretmen yeterliliklerini geliştirmesinde eğitim filmlerinin kullanılması’ konulu eğitim semineri verildi....

Öğretmenlere film semineri

Muğla’da öğrencilerin izlediği filmlerdeki karakterlerin, rol modelleri daha doğru seçilmesi için öğretmenlere, ‘öğretmen yeterliliklerini geliştirmesinde eğitim filmlerinin kullanılması’ konulu eğitim semineri verildi. 20 konudan oluşan seminer, dönem sonuna kadar sürecek ve 700 öğretmene verilecek.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde ortaokul ve lise öğretmenlerine ‘öğretmen yeterliliklerini geliştirmesinde eğitim filmlerinin kullanılması’ konulu seminer verildi. İlk kez gerçekleştirilen seminere Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Muğla Halk Eğitim Müdürü Mesut Erdoğan ve 50 edebiyat öğretmeni katıldı.

Seminerde eğitimi veren Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Girgin, gerçekleştirilen eğitim semineri ile öğrencilerin rol model seçimlerin yardımcı olabilecek ve doğru yol gösterebilecek bilinçli öğretmenler oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Girgin, “Amacımız eğitim fakültesi öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarımıza eğitim filmleri yoluyla öğretmen davranışlarında niteliklerinde kalıcı bir fark yaratmak. Anlamalı davranışlar açısından düşünce ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz. Muğla’daki tüm öğretmenleri kapsayan bir seminer, 7 oturumda gerçekleşecek” dedi.

Öğretmenlerinde öğrencilerin eğitimi kadar güncel bilgiler ile donatılması amacıyla böyle bir semineri verdiklerini söyleyen Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “ Üniversite bulunan hocalarımız ile 20 konu belirledik. 2 başlık altında gerçekleşecek. İl genelinde yüz yüze doğrudan iletişim kurularak öğretmenlerimizin bilgi, becerileri ve deneyimlerini de bir araya gelerek paylaşmalarını hem de öğretmenlerimizin bu olayların anlatımlarını söyleşilerinin içerisine kendi fikir ve düşüncelerini katarak bir eğitim çalışması başlatıyoruz. Bunun bir dinamizm oluşturacağına güzel bir eğitim öğretimde hareketlilik katacağına inanıyoruz. Seminerlerimiz yılsonuna kadar sürecek toplamda 700 öğretmenimize eğitim verilecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmenlerin eğitim öğretim faaliyetinde öğrenmeyi daha kalıcı gerçekleştirebilmeleri için eğitim ile ilgili filmlerin izlenmesi sonrasında, filmde işlenen konunun kişilerin sorunların çözüm yöntemleri nasıl değerlendirileceği anlatıldı.

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.