Öğretmenlere Akademik Seminer

Ülkemizde düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla, Garanti Bankası "Öğretmenin Sınırı Yok" adını verdiği uzun soluklu bir proje başlattı. Bu proje kapsamında, öğretmenlerin...

Öğretmenlere Akademik Seminer

Ülkemizde düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla, Garanti Bankası "Öğretmenin Sınırı Yok" adını verdiği uzun soluklu bir proje başlattı. Bu proje kapsamında, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlemek üzere Milli Eğitim Bakanlığı'yla 5 yıllık bir sözleşme imzalandı. Eğitimcilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine sürdürülebilir destek sağlamak amacıyla da Öğretmen Akademisi Vakfı kuruldu.

Çalıca İlköğretim Okulu Müdürü Alim Yörük’ün girişimleri ile Fethiye’de iki gün seminer veren Öğretmen Akademisi Vakfı Eğitmeni Ayşe Dilek Elitez bu eğitim seminerinin Fethiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

Çalıca İlköğretim Okulu’nda verilen ve iki gün süren toplam 41 öğretmenin katıldığı seminerde İletişim, sınıf yönetimi ve ölçme değerlendirme konuları ele alındı.

Seminer ile ilgili bir açıklama yapan Öğretmen Akademisi Vakfı Eğitmeni Ayşe Dilek Elitez “Ben de bir öğretmenim 5 yıldan buyana görev yapıyorum. Öğretmenlerimizin isteği ile böyle bir seminer veriyoruz. 2008 yılında buyana uygulanan bir proje. Hedefimiz 5 yılda bu şekilde 100 bin öğretmene ulaşmaktı. 2013 yılında bu 100 bin öğretmen sayısını geçeceğiz” dedi.

Projenin Fethiye’de hayata geçmesini sağlayan Çalıca İlköğretim Okulu Müdürü Alim Yörük “Öğretmen Akademisi Vakfı’na eğitim için müracaat ettik. İki gün boyunca toplam 42 öğretmenimiz seminere alındı. Çok faydalı bir seminer oldu. Çünkü; öğretmen her zaman öğrenmeye açık olmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.