ÖĞRENME TUTKUSU PROJESİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ

Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı (KA201) kapsamında Türkiye, Romanya, İtalya ve Polonya ortaklığıyla yürütülen Öğrenme Tutkusu (Passion for Learning) projesinin eğitimleri için Muğla’ya gelen öğretmenler,...

 ÖĞRENME TUTKUSU PROJESİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ

Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı (KA201) kapsamında Türkiye, Romanya, İtalya ve Polonya ortaklığıyla yürütülen Öğrenme Tutkusu (Passion for Learning) projesinin eğitimleri için Muğla’ya gelen öğretmenler, eğitim sonrası sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'dan aldılar.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde, Erasmus+ KA201 Programı kapsamında düzenlenen Öğrenme Tutkusu (Passion for Learning ) projesinin öğretmen eğitimleri, Muğla’da gerçekleştirildi. Ula Akyaka'da, 8-12 Kasım tarihleri arasında verilen eğitimlerin sertifika töreni, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel'in katılımlarıyla, Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde yapıldı.

Romanya, İtalya, Polonya'dan eğitimcilerin yer aldığı Erasmus+ KA201 Programına, Türkiye'den proje ortağı olarak Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri katıldı. Yurtdışından çevrim içi katılımcılar da programı, eş zamanlı olarak takip etti.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus İl Koordinatörü Songül Çakmak'ın önderliğinde gerçekleşen eğitimlerde; Öğrenme Tutkusu (Passion for Learning) projesinin 26-27 Ekim 2021 tarihleri arasında Polonya'nın Lodz kentinde düzenlenen Uluslararası Hareketlilik Toplantısı ile Muğla'da verilen eğitimlerin içerik değerlendirilmesi yapıldı. Eğitimlerin sonunda yapılan değerlendirme sınavında başarılı olan katılımcılar, sertifika almaya hak kazandılar.

Sertifika törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, öğretmenlerle bir araya gelerek Türk eğitim sistemi ve Avrupa'daki eğitim sistemi üzerine bir müddet sohbet etti.  Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programında proje ortağı olarak yer almanım önemine değinen İl Müdürü Çay, programın eğitimde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesine, farklı kültürleri bir araya getirerek karşılıklı öğrenmeye ve deneyimlerin paylaşılmasına imkan sağladığını belirtti. Ardından İl Müdürü Çay, eğitimi tamamlayan öğretmenlere sertifikalarını takdim etti. Yurtdışından gelen misafirler, Türkiye'de bulunmaktan ve düzenlenen eğitim faaliyetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

Öğrenme Tutkusu (Passion for Learning) projesi ile "Erken Okul Terkini Önlemede Terapötik Uygulamalar"  yoluyla duygu düzenleme becerisi, akran zorbalığıyla başa çıkabilme teknikleri, Moodle  kullanımı, e-öğrenme içeriği oluşturabilme, erken okul terki riskini ve  eşitsizliği azaltma yöntemleri gibi alanlarda katılımcılara yeni/geliştirilmiş yetkinlikler kazandırılması amaçlanıyor ve ayrıca bu eğitim ile ortaklar arasında iyi uygulamaların değişimi hedefleniyor.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.