Öğrencisinin öğrencisi oldu

Isparta’da görev yaptığı dönemde okuttuğu öğrencisiyle 40 yıl sonra Datça’da karşılaşan öğretmen, şimdi kendi öğrencisinin öğrencisi oldu.Isparta’nın Kaplanlı köyünde babasının öğretmenlik yaptığı okulda...

Öğrencisinin öğrencisi oldu

Isparta’da görev yaptığı dönemde okuttuğu öğrencisiyle 40 yıl sonra Datça’da karşılaşan öğretmen, şimdi kendi öğrencisinin öğrencisi oldu.

Isparta’nın Kaplanlı köyünde babasının öğretmenlik yaptığı okulda öğrenci olan Canan Şenol (47), o dönem sınıf öğretmeni olan Fatma Kurt (62) ile 40 yıl sonra Datça’da karşılaştı. Datça’ya yerleşerek Datça Belediyesi ve Datça Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği “Kırkyama Biçki Dikiş Kursu’na katılmak için müracaat eden emekli öğretmen Kurt, 40 yıl önceki öğrencisi Canan Şenol’u öğretmeni olarak karşısında görünce çok şaşırdı. Birbirlerine uzun uzun sarılarak hasret gideren öğretmen ve öğrenci, saatlerce eski günlerini yad etti.

Yaşadığı mutluluğu ifade eden Canan Şenol, “Fatma Hocam, bundan 40 yıl önce Isparta’nın Kaplanlı köyünde babamın çalıştığı okulda öğrenciyken benim sınıf öğretmenimdi. Isparta’dan ayrıldıktan sonra bir daha kendisini görmedim. Ben Datça’ya yerleştikten sonra bu kursta usta öğreticilik yapmaya başladım. Kursa katılan öğrencilerimin arasında 40 yıl önceki öğretmenim Fatma Kurt’u görünce çok şaşırdım ve sevindim. Çünkü 40 yıl önce ben onun öğrencisiyken şimdi o benim öğrencim olarak karşıma çıktı. Çok mutluyum” dedi.

Öğrencinin öğrencisi olmanın kendisine gurur verdiğini ifade eden Fatma Kurt da, “Ben Datça’ya iki yıl önce geldim. Bazı nedenlerden dolayı kurslara katılamadım. Bu yıl katıldığım kursta öğretmenimin 40 yıl önce öğrencim olan Canan Şenol olduğunu görünce çok şaşırdım. Aynı zamanda çok sevindim. Şimdi ben ona ‘öğretmenim’ diye hitap ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.