ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olarak yürütülen çevre eğitimi devam ediyor.Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçedeki...

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olarak yürütülen çevre eğitimi devam ediyor.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçedeki ilkokul 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine geri dönüştürülebilir atıklarla yapılabilen mucitlik gösterisi gerçekleştirildi. Geri dönüştürülebilir atıkların çevreye kazandırılması, gösteriler eşliğinde öğrencilere anlatıldı.

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur’un da katıldığı çevre gösterisinde öğrencilere bilgiler aktaran Elçin Yalçıneri, Türkiye genelinde 800 bin öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Program öncesinde konuşma yapan Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, “Matematik ve Astronomi bilgini Farabi, hiç matematiği sevmezmiş. Babasına gitmiş ve ‘Baba ben matematik dersini sevemedim, okula gitmeyeceğim’ demiş. Babası da, Farabi’yi bir kervancının yanına çalışması üzerine vermiş. Bir gün Kervancı, Farabi’ye ‘Bana kuyudan su doldur’ demiş. Farabi suyu çekerken, incecik ipin kocaman kayayı oyduğunu görmüş. ‘Bir tane ufacık ip, kocaman kayayı oyabiliyorsa, benim de matematiğe kafam çalışır’ demiş. Bunun üzerine Farabi Matematik âlimi olmuş. Sizlerde küçük şeylerden örnek alıp ilerde matematik âlimi, fizik âlimi olabilirsiniz. Her şey sizin elinizde. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız” dedi.

Başkan Yardımcısı Cesur’un konuşmasının ardından öğrenciler geri dönüştürülebilir atıklardan yapılan gösteriyi izledi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.