Öğrencilere Balıkçılık Eğitimi verildi.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Menteşe İlçesi Dumlupınar İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencilerinin “Beslenebilirim Projesine” destek olmaya devam ediyor. Öğrencilerin su ürünleri ve balıkçılık...

Öğrencilere Balıkçılık Eğitimi verildi.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Menteşe İlçesi Dumlupınar İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencilerinin “Beslenebilirim Projesine” destek olmaya devam ediyor. Öğrencilerin su ürünleri ve balıkçılık konularında bilgilerini arttırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla projenin Balık konusunda eğitim verilerek teknik gezi düzenlendi.

Eğitim Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğü personeli Su Ürünleri Mühendisi Kerem Mergen tarafından verildi. Eğitimin ardından Milas İlçesinde toprak havuzlarda balık çiftçiliği ziyaret edildi. Konu ile ilgili olarak Balıkçılık ve Su ürünleri Şube müdürlüğü personeli ile Milas İlçe Müdürlüğü  personeli bilgi verdi. Güllük Mahallesinde Su Ürünleri İdari Binasında çocuklara balık ekmek ikram edildi. Güllük Limanında balık satış yerlerinde balıkları tanıyan çocuklar burada balıkçılarla sohbet etti. Öğrenciler daha sonra Yunusların gösterisini izledi. Öğretmen Ayşe Canan Akkaş projelerine verilen destekten dolayı İl Müdürlüğüne teşekkür ederek, eğitimde görerek öğrenmenin çok etkili olduğunu, projenin konusu olan Bal-Balık ve Börülcenin sofraya gelene kadar olan süreci  görmelerinin çok önemli olduğunu ve beslenmelerinde etkili olduğunu söyledi. Akkaş ayrıca, çevre bilincinin de böylece daha iyi geliştiğini vurgulayarak çocuklarda olumlu davranış değişikliklerin olduğunu söyledi. Öğrenciler ise geziden memnun kaldıklarını bundan sonra daha çok balık tüketeceklerini fakat denizlere ve geleceklerine sahip çıkacaklarını söylediler.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.