Öğrenciler terör tuzağını sahneye koydu

Muğla İl Emniyet Muğla Müdürlüğü’nün sosyal projeleri kapsamında Lise öğrencileri tarafından oluşturulan tiyatro ekibi, terör örgütlerinin eleman kazanma yollarını sahneye koydu.Liseli öğrencilerin oynadığı ‘Matruşka’...

Öğrenciler terör tuzağını sahneye koydu

Muğla İl Emniyet Muğla Müdürlüğü’nün sosyal projeleri kapsamında Lise öğrencileri tarafından oluşturulan tiyatro ekibi, terör örgütlerinin eleman kazanma yollarını sahneye koydu.

Liseli öğrencilerin oynadığı ‘Matruşka’ isimli tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezinde sahnelendi. Öğrenci ve velilerin büyük beğenisini toplayan oyunda, ülkemizde faaliyet gösteren terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri anlatılarak lise öğrencilerinin bilinçlenmeleri sağlandı. Bu oyunu oynamalarını kendilerini Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından teklif edildiğini belirten öğrenciler, 3 ay boyunca gönüllü olarak yürüttükleri projede yer almak kendilerini onurlandırdığını söylediler. Öğrenciler, “Arkadaşlarımızın farkında olmadan örgütlerin ağına düşmemeleri için bu oyunu sergiledik. Bize bu fırsatı veren ve destekleyen Emniyet Müdürümüz Ahmet Akbal’a teşekkür ederiz” dedi.

Oyunu sergileyen öğrencilere plaket ve hediyeler Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Altunbaşak ve TEM Şube Müdürü Mustafa Ulusu tarafından verildi. Öğrencilere kısa bir konuşma yapan Terörle Mücadele Şube Müdürü Mustafa Ulusu, “Ülkemiz genç nüfusuyla, büyüyen ekonomisi ve gelişen yapısıyla bölgesinde söz sahibi olmaya başlamıştır. Bu gelişmelerden rahatsız olan iç ve dış mihrakların ülkemizdeki suç örgütlerini diri tutmak için destek veriyor. Suç örgütlerinin ülkemiz huzuruna kastederek, bu örgütler eylemlerini kandırdığı gençlerle yaptırıyor. Dolayısıyla gençlerimizin çok dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.