Öğrenciler sertifikalarını aldılar

Muğla Projesi kapsamında “Akademik Başarıda Yükseliş” başlığı altında düzenlenen “Anlayarak Hızlı Okuma Tekniği” kursunun 1. Kısmını tamamlayan öğrencilere Muğla Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bir törenle katılım...

Öğrenciler sertifikalarını aldılar

Muğla Projesi kapsamında “Akademik Başarıda Yükseliş” başlığı altında düzenlenen “Anlayarak Hızlı Okuma Tekniği” kursunun 1. Kısmını tamamlayan öğrencilere Muğla Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bir törenle katılım belgeleri verildi.

Düzenlenen törene Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak, Milli Eğitim Şube Müdürü Feridun Apaydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan, Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Güner, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

12 Kasım 2012 tarihinde, Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer Selvi tarafından önce okul müdürleri ve rehber öğretmenlere verilen bilgilendirme semineri ile başlayan çalışmalarda daha sonhra merkez ilçede eğitim öğretim veren 75. Yıl Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi ve Turgutreis Lisesi son sınıf öğrenci velileri ve öğrencilerine yönelik motivasyon eğitimleri verildi. Bu eğitimler sonucu 5 okulda son sınıf öğrencilerinden talepte bulunan öğrencilerden birer şube olacak şekilde “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” kursları düzenlendi. Bu kurslara toplam 120 öğrenci ile 10 öğretmen katıldı.

Kurslarda öncelikle anlayarak hızlı okuma alışkanlığı kazandırılırken, katılımcıların okuma hızları ortalama 2 katanı çıkartılarak, sınavlarda başarı kazanmaları sağlandı. Yine bu kurslarda katılımcılara okumanın önemi, okumayı sürekli kılma, sınavlarda başarılı olma yolları ve motivasyonlarını artırmaya yönelik bilgiler de verildi.

Projenin ve kursların 2. Eğitim öğretim döneminde de merkez ilçedeki meslek liseleri ile ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenleneceği bildirildi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.