Öğrenciler girişimciliğini öğrenecek

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde öğrenciler girişimciliği öğrenecekler.Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde; ortaöğretim öğrencilerine...

Öğrenciler girişimciliğini öğrenecek

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde öğrenciler girişimciliği öğrenecekler.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde; ortaöğretim öğrencilerine yönelik girişimcilik, şirket kurma ve yönetme, ticaret hayatını tanıma çalışmaları yapılacak.

Şirket Kurma Programı konusu ile ilgili olarak, Genç Başarı Eğitim Vakfı Proje Yöneticisi Seçil Yıldırım Çelebi tarafından vakıf tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Strateji Geliştirme Birimi üyelerine bilgi verildi.

Ortaöğretim kurumları seviyesinde düzenlenen Şirket Kurma Programı uygulaması sonunda; öğretmen ve öğrenciler ticaret hayatını öğrenecekler ve öğrencilerin bir mal üretmeleri, kendi ürünlerini pazarlamaları, şirket bünyesindeki unsurları tanımaları, ticaret fuarı gerçekleştirebilmeleri sağlanacak. Şirket Kurma Programı’nın, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarımızda da uygulanmak üzere protokol görüşmeleri gerçekleştirildi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim düzeyindeki gençlere girişimcilik, ekonomi ve iş yönetimi eğitimleri ve uygulamalı programlar düzenleyerek gençleri küresel ekonomiye hazırlıyor. Gençleri, uygulamalı eğitim programları ile buluşturarak girişimciliği teşvik ediyor. Vakıf, iş dünyası gönüllülerinin programlara aktif katılımlarını sağlayarak iş dünyası ve eğitim arasında köprü kuruyor. İş Dünyası Gönüllüleri, okullara giderek öğrencilerle tecrübeleri buluşturarak, bilgilerini paylaşmakta ve öğrencilere danışmanlık yapıyorlar. Bu sayede, öğrenciler iş dünyasına hazırlık için gerekli bilgi ve donanıma sahip oluyorlar. Farklı yaş gruplarına göre, farklı içerikteki eğitim programları Uluslararası Genç Başarı tarafından hazırlanmakta ve ülkelere göre yerel değişiklikler yapılarak uygulanıyor.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.