Öğrenciler denizden tonlarca çöp çıkardı

Bodrum ilçesinde deniz dibi temizliği yapan bir grup öğrenci, denizin dibinden tonlarca çöp çıkardı.Boğaziçi üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü üyeleri, Bodrum'daki koyları gezerek deniz dibi temizliği yapıyor. Kumbahçe...

Öğrenciler denizden tonlarca çöp çıkardı

Bodrum ilçesinde deniz dibi temizliği yapan bir grup öğrenci, denizin dibinden tonlarca çöp çıkardı.

Boğaziçi üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü üyeleri, Bodrum'daki koyları gezerek deniz dibi temizliği yapıyor. Kumbahçe sahiline gelen 20 kişilik grup, denize dalarak deniz dibi temizliği yaptı. Aralarında bayanların da bulunduğu grup, yaklaşık 2 saat boyunca denizin dibini temizledi. Çuvallarla denizden çöp çıkaran öğrenciler, 2 saatte 3 ton çöp çıkarınca şok oldu. Deniz dibinden çoğunlukla gemi parçaları ve cam şişeler çıkarıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Onur Uzun, deniz dibinin çok kirli olduğunu ifade ederek, “Bir sosyal sorumluluk projesi olarak denize dalış yaptık. 20 kişilik bir ekip olarak deniz dibi temizliği yaptık. Denizin dibinden çoğunlukla cam şişe ve kutu içecekler çıktı. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.