Öğrenciler başkana turizm ve endemik bitkileri sordu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Öğrencileri, endemik bitkiler ile kış turizmi üzerine projeler hakkında bilgi almak için Ortaca Belediyesi’ne ziyarette bulundular.Öğrencilerin konuyla ilgili sorularına yanıt...

Öğrenciler başkana turizm ve endemik bitkileri sordu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Öğrencileri, endemik bitkiler ile kış turizmi üzerine projeler hakkında bilgi almak için Ortaca Belediyesi’ne ziyarette bulundular.

Öğrencilerin konuyla ilgili sorularına yanıt veren Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “ Tüm Akdeniz ülkeleriyle birlikte bizim de Sarıgerme Plajı kumsalında 'Kum Zambağı' adlı çiçekler yetişir. Bu bitki türünün nesli ne yazık ki tehlike altında. Yaz mevsimlerinde plaja gelen insanlar tarafından kopartılıyor. Türkiye'de bulunan zambakların ülke dışına çıkarılması suçtur. Yine sığla ormanlarımız da çok özel alanlardır. Türkiye’de sadece Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde yetişmektedir" dedi.

Kış turizminin önemine de değinen Karaçelik, "Geçtiğimiz günlerde 'Dalaman Weekend Holiday Projesi' için İstanbul’da Muğla Valimiz Sayın Amir Çiçek, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Pegasus ve Anadolu Jet Satış Müdürleri ve turizmcilerle bir araya geldik. Komşu ilçelerimizle birlikte kış turizmini canlandırmak için bir kampanya başlatıldı. Bölgemize gelen doğaseverler, tatillerinde Likya ve Karia Yolları doğa gezileri, bisiklet, yamaç paraşütü, kano, at biniciliği, olta balıkçılığı gibi daha birçok aktiviteyi yapabilecek ve aynı zamanda doğal güzelliklerimizin yanı sıra tarihi mekanları da görebilecekler” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.