Öğrenci toplulukları Bursa’da toplandı

Aralarında Muğla Üniversitesi Türk Kültürü Topluluğu’nun da bulunduğu 40 farklı üniversiteden öğrenci toplulukları Bursa Gemlik’te bir araya geldi.40 farklı üniversiteden öğrenci topluluğunun bir araya gelerek oluşturduğu...

Öğrenci toplulukları Bursa’da toplandı

Aralarında Muğla Üniversitesi Türk Kültürü Topluluğu’nun da bulunduğu 40 farklı üniversiteden öğrenci toplulukları Bursa Gemlik’te bir araya geldi.

40 farklı üniversiteden öğrenci topluluğunun bir araya gelerek oluşturduğu Büyük Öğrenci Birliği 4. toplantısını Uludağ Üniversitesi Türk Kültürü Topluluğu Başkanı Aynur Turan’ın himayesinde Gemlik’te yaptı. “Servet Somuncuoğlu Türk Dünyası İşte Birlik Kampı” adını verdikleri toplantıya 105 öğrenci ve 7 konuşmacı katıldı. 12 Eylül sabahı Söğüt’ü ziyaretiyle başlayan ve 4 gün süren kampın açılış konuşmasını yapmak üzere Türk Ocakları Derneği Genel Merkezi adına yönetim kurulu üyesi Dr. Fahri Atasoy katıldı. Atasoy’un “Küreselleşme ve Milliyetçilik” konulu konuşmasının ardından Büyük Öğrenci Birliği Ödülleri açıklandı: Servet Somuncuoğlu Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü Doç. Dr. Hasan Ali Karasar’a, Hüseyin Nihal Atsız Araştırmacılık Ödülü Yücel Hacaloğlu’na, Mehmet Emin Yurdakul Şiir Araştırmaları Ödülü Coşkun Bağır’a, Rauf Denktaş Hizmet Ödülü Mülkiye Başmüfettişi Ali Alper Orkun’a ve Dündar Taşer Büyük Türkiye Ödülü Hamit Saraç’a verildi. Kampın 2. günü ise Bursa gezisi yapıldı. Ulu Cami, Yeşil Türbe ve Emir Sultan gibi Bursa’nın tarihi ve kültürel mekânları ziyaret edildi. Akşamında ve ertesi günlerde ise konuşmalar hız kesmeden devam etti. Gazi Üniversitesi Arkeoloji Yüksek Lisans öğrencisi Sergen Çirken “Türklerde Kurt İkonografisi”, Ege Üniversitesi Felsefe Yüksek Lisans öğrencisi Haluk Doğan “Maturidilik”, 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Öğrencisi Murat Şamil Şen “Milliyetçilik ve Kavramlar”, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi İkbal Vurucu ise “PKK Terör Örgütü Neden Bitmez?” isimli konuşmalar yaptılar. Akşamları saz dinletisiyle keyifli dakikalar yaşayan gençler serbest vakitlerde de kendilerini yalnız bırakmayan 2023platformunun İmtiyaz Sahibi Gazeteci Müjdat Öztürk, Televizyon Programcısı Asiye Yıydırım, Bursalı İş Adamı Mete Tetik ve Türk Ocağı Bursa Şubesi Sekreteri Dr. Mete Ateş ile sohbet etme imkânı buldular. Son akşam ise Çiğköfte yapıldı ve kamp ateşi yakıldı. Güncelden tarihe, futboldan siyasete kadar pek çok konunun konuşulduğu 4 günün sonunda ise Türk Ocağı Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı “Milliyetçilik ve Psikoloji” konulu konuşma yaptı. Ardından ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Öğrencisi Hüseyin Arif Kınacı’nın yönetiminde değerlendirme ve sonuç toplantısı yapıldı, bir sonraki programın yeri ve tarihi belirlendi ve kamp koordinatörü Mehmet Altıntaş’ın teşekkür konuşmasıyla kamp sona erdi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.