OĞLUNUN ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Fethiye’de meydana gelen kazada kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayan baba Mevlüt Erol, örnek kararı ile 4 kişiyi hayata bağlayacak.Mevlüt Erol’un diğer oğlunu da 1998 yılında askerde kaybettiği öğrenildi.Fethiye'de,...

OĞLUNUN ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Fethiye’de meydana gelen kazada kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayan baba Mevlüt Erol, örnek kararı ile 4 kişiyi hayata bağlayacak.Mevlüt Erol’un diğer oğlunu da 1998 yılında askerde kaybettiği öğrenildi.

Fethiye'de, trafik kazasında ölen iki kişiye ait organların bağışlanmamasına üzülüp "Ben olsam bağışlardım" diye içerlenen baba, oğlunu kazada kaybetti. Baba tarafından bağışlanan organlar dört hastaya umut oldu.

Fethiye’de, sahil bandında bir restoranda aşçı yardımcılığı yapan Durmuş Erol (35), önceki gün sabah motosikletle işe gelirken Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde dikkatsizlik yüzünden elektrik direğine çarptı. Ağır yaralanan Erol, Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesinde 3 gün yaşam savaşı veren Durmuş Erol'un beyin ölümü gerçekleşti.

Fethiye Organ Bağışı Koordinatörlüğü, Durmuş Erol'un babası Mevlüt Erol (60) ile organ bağışı konusunda görüşme yaptı. Babanın bağışı kabul etmesinin ardından İzmir Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğü ile irtibata geçildi. İzmir'den gelen ekipler tarafından Durmuş Erol'un böbrekleri ve karaciğeri 9 Eylül Üniversitesi, akciğeri de Pendik Araştırma Hastanesi'nde organ bekleyen dört hastaya nakledilmek üzere yola çıktı.

Oğlunun organlarını hiç düşünmeden bağışladığını ifade eden acılı baba Mevlüt Erol, şöyle konuştu: “Oğlum Fethiye’de restoranda çalışıyordu. Sabah çok erken saatte motosikletle işe giderken kaldırıma çarparak kaza geçirdi. Ağır yaralandığını öğrendik.Beyin ölümü gerçekleşince organlarını bağışladım. Bizim köyün yakınında bir süre önce kaza meydana gelmişti. İki kişi aynı oğlum gibi hastanede hayatını kaybetti. 'Keşke organlarını verseler iyi olurdu' demiştim. Cenab-ı Allah oğlumun organlarını bağışlamayı bana nasip etti.”

“Diğer oğlunu askerde kaybetti”

Üç çocuğundan birinin askerde vefat ettiğini söyleyen Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oğlum Musa'yı 1998 yılında İstanbul Gölcük'te askerliğini yaparken kaybettik. Askerlik yaparken aniden rahatsızlanan oğlum kurtarılamadı. Şimdi ikinci oğlumu kaybettim. Ama organlarını bağışlamaktan dolayı çok mutluyum. Böyle durumlarda herkes organlarını bağışlayabilmeli.”

Mevlüt Erol’un eşi Tursun Erol ve hayatta kalan tek oğlu Ramazan Erol ve diğer yakınları, Fethiye Devlet Hastanesi morgundaki otopsi işlemleri sırasında bir an olsun bile hastaneden ayrılmadı. Oğullarına ait organların götürülüşünü büyük üzüntü içinde izleyen aileyi çevredeki vatandaşlar sakinleştirdi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.