ODTÜ’lü öğrencilerden Muğla Projesi

Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin ‘Muğla Planlama ve Tasarım Projesi’ sergisine ev sahipliği yaptı.ODTÜ Şehir...

ODTÜ’lü öğrencilerden Muğla Projesi

Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin ‘Muğla Planlama ve Tasarım Projesi’ sergisine ev sahipliği yaptı.

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri 2012-2013 Akademik yılı Projesi olarak Muğla Planlama ve Tasarım Projesi gerçekleştirdi.14 ayrı gruptan oluşan 52 öğrenci,1 yıl boyunca üzerinde çalıştıkları Muğla’nın 20 yıl sonraki geleceği için vizyon, seçenek, senaryo üretmek, var olan değerlerini korumak, geliştirmek için çizdikleri 14 adet 1/10.000, 14 adet 1/25.000 ölçekli projeyi Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sergiledi.

ODTÜ Şehir ve Planlama Bölümü hocalarından Doç.Dr.  Adnan Barlas başkanlığında, 52 öğrenci, 10 öğretim üyesinden oluşan ekip, ilk defa ekim ayında Muğla’ya gelerek proje için analiz çalışma gerçekleştirdiler. Doç Dr. Adnan Barlas; “ Her sene gerçekleştirdiğimiz proje için bu sene Muğla’yı seçtik, çünkü Muğla özellikleri ve potansiyeli yüksek olan bir şehir, üretimi ve kendi kendine yetebilen bir kent olabilmesi ve nüfus sayısını da göz önüne alarak Muğla bizim için ideal bir şehir. Proje 20 yıl sonra Muğla’da nüfus artışıyla da birlikte üreten, var olan değerlerini koruyan, gelişen, tarımda, teknolojide, nüfusta değişkenleriyle yaşanabilecek şehir Muğla için çizildi.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergiye, Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Yavuz Kayı, Muğla Belediyesi İmar Bölümü çalışanları, vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.