Nuri Kurtcebe hayranlarıyla buluştu

Nazım Hikmet’in unutulmaz eseri ‘Kuvayı Milliye’ Destanına çizimleriyle hayat veren Türk Karikatürünün yaşayan en önemli isimlerinden ünlü çizer Nuri Kurtcebe, Menteşe’de hayranlarıyla buluştu.Menteşe Belediyesi ile...

Nuri Kurtcebe hayranlarıyla buluştu

Nazım Hikmet’in unutulmaz eseri ‘Kuvayı Milliye’ Destanına çizimleriyle hayat veren Türk Karikatürünün yaşayan en önemli isimlerinden ünlü çizer Nuri Kurtcebe, Menteşe’de hayranlarıyla buluştu.

Menteşe Belediyesi ile Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğince düzenlenen imza günü ve söyleşide Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan Kurtcebe, “ Çanakkale Zaferi eşi benzeri olmayan bir mücadelenin zaferidir. Öyle ki dünyanın tüm emperyalist güçlerine verilen bu mücadelede Türk halkı Çerkeziyle, Kürdüyle, Lazıyla büyük bir cesaret örneği göstermiştir.” dedi.

Söyleşide Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlatan Ünlü Çizer Kurtcebe, “Bize tarihimizi hep yanlış anlatıyorlar, Atatürk’ü hep yanlış öğretiyorlar. Bize hiçbir zaman ‘İnsan Atatürk’ü anlatmadılar. Ama biz tüm bunlara inat Ata’mızı unutmayacak, zihnimizden silmek isteyenlere izin vermeyeceğiz.” dedi.

Söyleşi sonrası Nuri Kurtcebe, çizgi romana dönüştürdüğü Nazım Hikmet’in ‘Kuvayı Milliye’ kitabını imzaladı. İmza sonrası Kurtcebe’ye etkinliğe yapmış olduğu katkı ve katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.