Noel Pazarı’na büyük ilgi

Muğla Yabancılar Derneği ile Köyceğiz Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği Noel Pazarı Köyceğiz, Dalaman Öğretmenler Evi önünde kuruldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen pazara, Muğla'nın tüm ilçelerinden katılımın oldu.Muğla...

Noel Pazarı’na büyük ilgi

Muğla Yabancılar Derneği ile Köyceğiz Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği Noel Pazarı Köyceğiz, Dalaman Öğretmenler Evi önünde kuruldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen pazara, Muğla'nın tüm ilçelerinden katılımın oldu.

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, yaptığı açıklamada, “Derneğimiz, 2011 Kasım ayı’nda kuruldu. Dernek ilk yaptığı Genel Kurulda yönetimine 2 Türk, 2 İngiliz, 2 Alman ve 1 Fransız alarak, Dernek Başkanlığına beni getirdi. Hızlı bir şekilde İngilizce-Almanca pratik dil derslerine başlandı ve gruplar oluşturuldu. Yörede yaşayan Türkçe öğrenmek isteyen yabancılarla pratik Türkçe toplantıları düzenlenmeye devam etmektedir. Böylelikle yöremize yerleşen yabancı uyruklu insanlarla birlikte sosyal hayata katılımlarını organize ederek iletişimi en üst seviyede tutmaya çalışmaktadır.Dernek; Yöresel etkinliklere veya yaşadığı çevreye duyarlı olup, bu konuda da çok aktif bir görev üstlenmekte; hafta sonları tatil yapmıyor. Orman piknik alanlarında, göl ve deniz kıyılarında temizlik yapıyor. Her kesime küçük gruplardan oluşan bir organizasyon gerçekleştirebiliyor. Üyelerine Latin dansları eğitimi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Güzel Sanatlar Akademisi’nden hoca buluyor ve grup kuruyor. Yöresel dans grupları oluşturuyor. Her hafta farklı mekanlarda kahvaltılar düzenliyor ve fikirler toplayıp, beyin jimnastiği yaparak neler yapılabilirliğini nerde sorunlar yaşandığını birebir sorun yaşayanlarla konuşarak çözmeye çalışmaktadır. Dernek bu güne kadar çeşitli günlerde yaptığı yemekli eğlenceli toplantı ve kahvaltılarda kendisini tanıtmayı, çeşitli faaliyetler hakkında üyelerini bilgilendirmektedir. Dünya Kadınlar Günü ve Anneler Günü’nde düzenledikleri toplantılarla sivil oluşumlara ve düzenledikleri ikinci el ve el sanatları pazarlarıyla da kadın emekçilerine ve yöresel kültürün tanıtımına katkı sağlamaktadır. Bunu her ayın belli günleri çeşitli yerlerde düzenleyerek gelişiyor ve geliştiriyor. Şehit annesini de özel günlerde ziyaret ederek toplumsal acılara ortak oluyor” dedi.

Derneğin kuruluşunun ilk yılında 1. Köyceğiz Uluslararası Sokak Şenliği düzenlediğini ve bu şenliğin Muğla'nın tüm İlçe ve beldelerinde yapılarak devam edeceğini açıklayan dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu;“Amacımız yöremizde yaşayan yabancılarla yöre insanın bir arada olacağını birlikte bir şeyler yaparak, ortak alanlarda ortaklaşa etkinlikleri bir araya getirmek ve kaynaştırmaktır. Aynı zamanda yörenin turizm potansiyelini artırmak, tanıtımında rol oynamak adına Dünya köyleri oluşturmak istiyoruz. Yöresel yaşamı örnekleyerek kültür alışverişlerinde bulunmak, ülkelerin kendi kültürlerinin de bu köy meydanında sergilemesine izin vermek, hep birlikte kardeşliğe barışa hizmet etmektir amacımız. Bu tür sokak şenliği ve sokak tiyatroları oluşturarak her an her yerde olabilirliği sağlamak. Derneğimiz 1. Köyceğiz Uluslararası Sokak Şenliği’nde ve yaptığı organizasyonlarla her kültürün bir araya gelebileceğini dünya vatandaşlığını sağlayabileceğini gösterdi. Bu ve benzer organizasyonlarımızı tüm ilçelere yayacağız” diye konuştu.

Uluslararası Noel Pazarı’nda ise, Çocuklara yüz boyama, Noel Baba ile fotoğraf ve sohbet, ikinci el pazarı, el sanatları, sokak köpekleri adına yardım organizasyonu, eğlenceli çekilişler, Noel kurabiyeleri, Noel ağacı ve çeşitli içecekler ile festival havasın gerçekleşiyor.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.