Nikahlarını Statonikeia’da kıydılar

Nisan ayında evlenmeye karar veren iki gencin nikâhları Stratonikeia antik kentte kıyıldı.Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş Kömür havzalarında çalışan Yatağan Eskihisar mahallesinde oturan Hüseyin Uysal ile Denizli Kale İlçesinden...

Nikahlarını Statonikeia’da kıydılar

Nisan ayında evlenmeye karar veren iki gencin nikâhları Stratonikeia antik kentte kıyıldı.

Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş Kömür havzalarında çalışan Yatağan Eskihisar mahallesinde oturan Hüseyin Uysal ile Denizli Kale İlçesinden olup halen Edirne İli Uzunköprü İlçesinde hemşire olan Gülay Malgil’in nikâhları Stratonikeia antik kentte kıyıldı.

Yatağan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü ve Evlendirme Memuru Fikret Bodur tarafından kıyılan nikâh törenine Stratonikeia antik kent kazı başkanı Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof Dr. Bilal Söğüt, Eskihisar Mahallesi Muhtarı Cafer Ateş, gelin ile damadın yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kendisinin Stratonikeia’lı olduğunu belirten Damat Hüseyin Uysal; “Burası benim köyüm, atalarımızın mirası, burada tarihi doku ve doğal güzellik bir arada. Bizde nikâhımızı burada kıymaya karar verdik” dedi.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Bilal Söğüt ise; “Bu antik kentin adı ateşli bir aşk öyküsünden alınma. Stratonikeia antik kentte, Helenistlik çağından günümüze kadar her dönemin kalıntısı var. Stratonikeia antik kentte ilgi her geçen gün artıyor. Burada ilk olarak bir nikâh kıyılması sanırım diğer evleneceklere de örnek olur” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.