Nerden nereye….

Antik çağda adı Halikarnasos olan, ülke ve dünya turizminin gözde merkezlerinden Bodrum her geçen yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, Bodrum’a gelen turist sayısı da her geçen yıl artarak devam ediyor. Gümbet’inden...

Nerden nereye….

Antik çağda adı Halikarnasos olan, ülke ve dünya turizminin gözde merkezlerinden Bodrum her geçen yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, Bodrum’a gelen turist sayısı da her geçen yıl artarak devam ediyor. Gümbet’inden Turgutreis’ine varıncaya değin birbirinden güzel doğal güzellikleri barındıran Bodrum aynı zamanda her geçen yıl daha da büyüyor. Kendine has mimari yapısı, birbirinden güzel koyları ile aynı zamanda Mavi Yolculuk duraklarından da birisi olan Bodrum’daki hızlı büyüme ve yapılaşma beraberinde bazı sorunları da getiriyor.

Sürgüne gönderilen ve daha sonra Halikarnas Balıkçısı adını alan ünlü yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı ile adını ilk kez duyuran Bodrum, turizmin canlanması ile birlikte süngercilik, balıkçık, tarım ve hayvancılıktan hızla uzaklaşarak turizm kenti haline geldi. Ülkemizdeki bütün şehirler ve tatil beldelerinde olduğu gibi Bodrum’da hızlı büyüme ve çarpık yapılaşmadan nasibini alırken 30 yıl öncesinin narenciye bahçeleri yerini bina yığınlarına bıraktı.

Yukarıdaki 1967 yılında çekilen bir fotoğraf ile günümüzde çekilen fotoğraf Bodrum’daki değişimi ve aynı zamanda yapılaşmayı çok net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.