Nefes kesen kurtarma operasyonu

Ölüdeniz Babadağ’da atlayış yaptıktan sonra kayalıklara çakılan paraşütçü Askeri Helikopterin gerçekleştirdiği nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.Fethiye’de paraşüt deneyimini artırmak için Ankara’dan Ölüdeniz’e...

Nefes kesen kurtarma operasyonu

Ölüdeniz Babadağ’da atlayış yaptıktan sonra kayalıklara çakılan paraşütçü Askeri Helikopterin gerçekleştirdiği nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

Fethiye’de paraşüt deneyimini artırmak için Ankara’dan Ölüdeniz’e gelen şahıs, tek başına uçuşa geçtikten sonra tribülansa girip paraşütün kontrolünü kaybedince yaklaşık 70 metreden sarp kayalıklardaki makilik alana düştü. Askeri helikopterle kurtarılan paraşütçü, hastaneye kaldırıldı.

Fethiye’ye tatile gelen Ankaralı 27 yaşındaki Hakan Çetinkaya, single (tekli) uçuş için Ölüdeniz'den Babadağı'na çıktı. Babadağ’ın 1700 metrelik pistinden uçuş yapan Hakan Çetinkaya türbülansa girip paraşütün kontrolünü kaybedince yaklaşık 70 metreden sarp kayalıklardaki makilik alana düştü. Paraşütçünün düştüğünü gören Babadağı'ndaki görevliler o bölgeye güçlükle ulaştı. Jandarmadan yardım istedi. Jandarma bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle yaralı paraşütçünün askeri helikopterle kurtarılabileceğine karar verince Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'ndan askeri helikopter istedi. Askeri helikopter yaralı paraşütçü için Dalaman’dan Babadağı'na havalandı. Helikopterden yaralının yeri tespit edildikten sonra helikopterden sarkıtılan halatla askeri görevli yere inerek yaralı Çetinkaya'yı sedyeye bağladı. Daha sonra sedye aynı şekilde halata bağlanıp helikoptere çekildi. Yaralı Çetinkaya, daha sonra Fethiye Devlet Hastanesi pistine indirildi. Hastane acil servisine alınan Hakan Çetinkaya’nın vücudunda kırık bulunduğu, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.