Nefes deyip geçmeyin

Menteşe’de yaşayan 72 yaşındaki Fatma Sarı adlı vatandaş nefes darlığı nedeniyle az kalsın hayatını kaybediyordu. Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaşlı kadın bir hafta içinde tekrar eski sağlığına...

Nefes deyip geçmeyin

Menteşe’de yaşayan 72 yaşındaki Fatma Sarı adlı vatandaş nefes darlığı nedeniyle az kalsın hayatını kaybediyordu. Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaşlı kadın bir hafta içinde tekrar eski sağlığına döndürüldü.

Fatma Sarı nefes darlığı şikayetiyle krize girdi, ilk müdahalesi Muğla Devlet Hastanesinde yapılan Sarı, yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle ambulansla Özel Yücelen Hastanesi Acil Servisine getirildi, ileri derecede nefes darlığı nedeniyle bilinci kapanan Sarı, vakit kaybetmeksizin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesine nakledildi.

Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde Uzm.Dr. Murat Karakuş ve Uzm.Dr. Sabiha Ercan'ın öngördüğü yoğun tedavi programı sonrası hemşire ve hastabakıcılarında uyguladığı bakım programıyla bir hafta içerisinde hayata geri döndü.

Hastayı normal servise devreden Anestezi Uzmanı Dr.Murat Karakuş;“ Hastamız bize geldiğinde bilinci kapalıydı, yapılan tetkikler neticesinde hastamızda KOAH ( Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ), Akciğer ödemi, pnömoni ve kalp yetmezliği görüldü. Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanımızın ön gördüğü tedavi ve bakım programıyla kombine bir şekilde hastamızı sağlığına kavuşturduk” dedi.

Nefes darlığı yaşayanlar ve rahat nefes alamayanların derhal hekime başvurmaları gerektiğini vurgulayan Gürvardar şunları ekledi:

; “Nefes darlığının kesinlikle ciddiye alınması gereken bir sorun olduğuna dikkat çekerken, nefes darlığı ciddi hastalıklara işaret edebiliyor. Akciğer hastalıklarının yanı sıra diğer sistemlerin bazı hastalıklarında da ilk bulgu olabiliyor. Bu nedenle nefes darlığı nedenlerinin ayrıntılı olarak araştırılması gerekiyor”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.