MUTSO’dan Cam Okulu’na ziyaret

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası  (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile Başkan Yardımcıları Şükrü Altınay ve Mustafa Ercan, Yörük Obaları Derneği öncülüğünde açılan Cam Okulu’nu ziyaret etti.“Bir usta...

MUTSO’dan Cam Okulu’na ziyaret

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası  (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile Başkan Yardımcıları Şükrü Altınay ve Mustafa Ercan, Yörük Obaları Derneği öncülüğünde açılan Cam Okulu’nu ziyaret etti.

“Bir usta bin usta” projesiyle devam eden cam kursunu sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiren Yörük Obaları Dernek Başkanı Orhan Akcan, amaçlarının bitmeye yüz tutmuş mesleklerin yeniden yaşam bulması ve işsizlerin de iş sahibi olmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Başkan Akcan kurs hakkında Başkan Karakuş ve başkan yardımcılarını bilgilendirdi. Mevcut 20 öğrencisi bulunan Cam Okulu’nun hocası olan 43 yıllık Çeşm-i Bülbül Soğuk Cam Üfleme Sanatçısı Nasuf Cömert dünyanın en küçük Çeşm-i Bülbülü’nü yaptığını söyleyerek, bütün tecrübelerini öğrencilerine aktarmaktan keyif aldığını ifade etti. Nasuf Cömert desteklenmelerinin önemli olduğunu özellikle Muğla’nın büyük şehir olmasıyla birlikte cam sektörünün de önünün açık olduğunu ve büyüyeceğini ifade etti.

Kursun ilimizde açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, kursun açılmasındaki çabalarından dolayı Yörük Obaları Dernek Başkanı Orhan Akcan ile Cam Okulu’nun hocası olan Çeşm-i Bülbül Soğuk Cam Üfleme Sanatçısı Nasuf Cömert’e teşekkür ederek kursun ilimiz için büyük önem taşıdığının altını çizdi. Başkan Karakuş özellikle işsiz olan vatandaşların iş sahibi olması yönünde önemli bir adım olduğunu da belirterek, bu bağlamda oda olarak bu tür kursları desteklediklerini ve bundan sonra da yenilerinin açılması konusunda üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Daha sonra Nasuf Cömert günün anısına Başkan Karakuş’a yeni yaptığı Çeşm-i Bülbül’ü hediye etti.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.