MUTSO proje ortağı oldu

COSME Programı dahilinde proje ortağı olan MUTSO 2015 yılı itibariyle ana ofislerden biri olarak hizmet verecek.Avrupa Birliği (AB) Programı olan COSME Avrupa KOBİ ve İşletmelerin Rekabet Edilebilirliğinin Arttırılması Programı...

MUTSO  proje ortağı oldu

COSME Programı dahilinde proje ortağı olan MUTSO 2015 yılı itibariyle ana ofislerden biri olarak hizmet verecek.

Avrupa Birliği (AB) Programı olan COSME Avrupa KOBİ ve İşletmelerin Rekabet Edilebilirliğinin Arttırılması Programı dahilinde Avrupa İşletmeler Ağı Çağrısı gerçekleştirildi. 2014-2020 proje dönemi için oluşturulan 11 konsorsiyum (şirketler birliği) içinde yer alan Muğla; Antalya, Isparta, Burdur ile birlikte oluşturulan konsorsiyuma dahil edildi.

Ana ofislerden biri MUTSO

Geçtiğimiz 6 yıllık proje dönemi içerisinde Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) konsorsiyumunda Muğla adına yer alan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), yeni proje döneminde ana ofislerden biri olarak Proje Ortağı oldu. MUTSO’nun içerisinde yer aldığı konsorsiyumun diğer proje ortakları ise şu şekilde: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Antalya Teknokent A.Ş. (ATEK).

MUTSO Antalya’da

COSME Proje Ortaklığı İstişare Toplantısı’na MUTSO adına AB ve Dış Ticaret Uzmanı Elvan Kocagöz ve AB Proje Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Burcu Öztürk katıldı. İlk gün sadece proje ortaklarının katıldığı toplantılar iki gün sürdü. İkinci gün konsorsiyum bölgesinden tüm stratejik ortakların katıldığı toplantı bilgilendirme ve istişare olarak gerçekleştirildi. Toplantda ‘Projenin kabul edilmesi dahilinde, bu projeden neler bekleniyor? Proje bölgeye nasıl katkılar sağlayabilir?’ gibi sorulara cevap arandı.

Projenin getirileri

MUTSO’nun KOBİ’lere yönelik olan bu projenin ortağı olması daha aktif hizmet verebilecek bir duruma gelmesini sağladı. KOBİ’lerin ihracat ağını genişletebileceği bu oluşumda MUTSO’nun ana ofislerden biri olması ile 2015’ten itibaren hizmete erişim kolaylaşmış olacak.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.