MUTSO Heyeti Teknopark’ı ziyaret etti

St. Petersburg’da temaslarına devam eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti, IngriaTechnopark ile bölgenin önde gelen bir yaş sebze meyve ithalatçısının soğuk hava depolarını ve paketleme tesisini ziyaret etti.IngriaTechnopark’ı,...

MUTSO Heyeti Teknopark’ı ziyaret etti

St. Petersburg’da temaslarına devam eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti, IngriaTechnopark ile bölgenin önde gelen bir yaş sebze meyve ithalatçısının soğuk hava depolarını ve paketleme tesisini ziyaret etti.

IngriaTechnopark’ı, heyete bir sunumla tanıtan Stratejik Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Igor Rozhdestvenskiy; bu teknoparkın St. Petersburg’un ilk teknoparkı olduğunu, Rusya’daki en iyi beş teknopark arasında bulunduğunu belirtti. Üniversite, yatırımcılar, devlet, şirketler, yeni girişimciler, danışmanlar ve uzmanlar arasında kurulan ortak organizasyonu yöneten bir fonksiyonlarının olduğunu söyleyen Sn. Rozhdestvenskiy; MUTSO heyetinin Türkiye’den gelen ilk ziyaretçileri olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu belirtti. Finlandiya, Almanya, İsveç, İsrail ve ABD ülkelerinden çeşitli ziyaretçilerin sık sık Teknoparkı incelemeye geldiklerini ve bu ülkelerdeki şirketler ve üniversitelerle stratejik ortaklıklarının bulunduğunu sözlerine ilave etti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, St. Petersburg’da yaş sebze ve meyve ticareti alanında faaliyet gösteren Baltfruit firmasının soğuk hava depoları ile paketleme tesisini de ziyaret etti. Heyeti, firmanın Genel Başkanı Ahahin Igor Vladimiroviç karşıladı. Heyete tesisi gezdiren Vladimiroviç, 2500 soğuk hava konteynırının bulunduğu tesiste meyve ve sebzelerin, ürüne göre uygun sıcaklıktaki konteynırlarda muhafaza edildiğini söyledi. İşleme sürecine alınan ürünlerin soğuk hava deposunda en kısa sürede işlenip piyasaya sürüldüğünü belirten Genel Başkan, her ölçekteki marketlere yaş sebze meyve tedarik ettiklerini ifade etti. Her gün 80 ton narenciyenin paketlenip piyasaya sürüldüğü tesise, birçok farklı ülkeden yaş sebze ve meyve geldiğini söyleyen Vladimiroviç, hatalı ürün oranın yüzde 2’yi geçmemesi gerektiğini özellikle vurguladı.

Heyetin birlikte ticaret yapma teklifine olumlu yaklaşan Sn. Vladimiroviç, ilk olarak küçük partiler halinde ticarete başlamalarının daha uygun olacağını, birbirlerini tanıdıkça bu miktarın artabileceğini, limon konusunda Türklerin piyasaya hakim olduğunu, bunun da Türk firmalarına tanınan teşviklerin onlara avantaj sağlamasından kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, dış ticarette kalite ve güvenin uzun vadeli ticari ilişkinin temel taşları olduğunu, bazen ticaret taraflarının taahhütlerini yerine getirmek için zarar etme pahasına da olsa her türlü fedakârlığı göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Heyetin davetine yılbaşından sonra memnuniyetle icabet edebileceğini, doğrudan Türk üreticilerinden ilk defa birlikte çalışma teklifi aldıklarını, bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Sn. Vladimiroviç, Muğlalı yaş sebze ve meyve üreticilerinin tekliflerini beklediğini belirterek heyeti uğurladı.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.