MUTSO, 71. Genel Kurul’da yerini aldı

TOBB’un 1-2 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 71’nci Genel Kurul organizasyonunda MUTSO tam kadro olarak yerini aldı. Başkan Karakuş Hizmet Şeref Belgesi ve plaketini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden alırken, organizasyonda...

MUTSO, 71. Genel Kurul’da yerini aldı

TOBB’un 1-2 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 71’nci Genel Kurul organizasyonunda MUTSO tam kadro olarak yerini aldı. Başkan Karakuş Hizmet Şeref Belgesi ve plaketini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden alırken, organizasyonda MUTSO adına kurulan stantta Muğla Saraylısı tanıtıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, Oda, Borsa Başkanları ve Delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.​​

Organizasyon kapsamında 1 Mayıs Cuma günü, TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduranlara Hizmet Şeref Belgesi verildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.​ TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Hizmet Şeref Belgesi’ne layık görülen üyelere ilişkin, “Kazanırken kazandırmanın, insanlara iş ve aş sağlamanın değerini öğrettiler, dürüst tüccarın ne olduğunu gösterdiler.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB camiası olarak birlik, beraberlik ve vefaya büyük önem verdiklerini söyledi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde TOBB camiasıyla istişareye büyük önem verdiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Farklı ortamlarda defalarca bizlerle bir araya geldiniz. Başbakanlığınız süresi boyunca TOBB genel kurullarının tamamında bizimle oldunuz. Bizi asla yalnız bırakmadınız. İlk kez Cumhurbaşkanı olarak sizleri ağırlıyoruz. Camiamıza verdiğiniz destekten dolayı size gönül dolusu şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un da aralarında bulunduğu Hizmet Şeref Belgesi alanların Türkiye’de üretimin ve ticaretin adı yokken üretim ve ticaret yaptıklarının altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Kazanırken kazandırmanın, insanlara iş ve aş sağlamanın değerini öğrettiler, dürüst tüccarın ne olduğunu gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran üyelere Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketlerini verdi. Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TOBB İkiz Kuleler’in bahçesine 71’inci  Genel Kurul dolayısıyla kurulan stantları gezdiler.

Başkan Hisarcıklıoğlu MUTSO Standında

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul Bakanı Ekrem Demirtaş ve TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete’nin de aralarında bulunduğu heyet, MUTSO standını ziyaret ederek, MUTSO’nun ikramda bulunduğu Muğla Saraylısı tatlısını tattılar. Muğla Saraylısını heyete kendi elleriyle takdim eden Başkan Hisarcıklıoğlu, tatlısını Muğla KAGİK Başkanı Aslı Karataş’ın elinden aldı.

  1. Genel Kurul Pastası Congresium’da kesildi

TOBB’un 71’inci Genel Kurulu öncesi, Delegeler, Oda-Borsa Başkanları, Genç ve Kadın Girişimci Kurullarının üyeleri, yabancı temsilciler ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ATO Congresium’da akşam yemeğinde bir araya geldi.​ TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Eski Bakan, Eski TOBB Başkanı Ali Coşkun’a birer plaket verilen etkinlikte, 71’inci Genel Kurul pastası da kesildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, gelen konuklara teşekkür ederken, TOBB’un gücünü birlik ve beraberlikten aldığını vurguladı.

“Siyasal kararlarla tarih yazılmasını kabul etmiyoruz”

Son günlerde yeniden gündeme oturan Ermeni sorunlarına da dikkat çeken Başkan Hisarcıklıoğlu: “Sözde Ermeni soykırımı konusunda Avrupa Parlamentosu’nun ve diğer bazı ülkelerin aldıkları kararları üzüntüyle karşılıyorum. Bilim adamlarına, tarihçilere, arşivlere aldırmadan, siyasal kararlarla tarih yazılmasını Türk iş alemi olarak kabul etmiyoruz. Siyasetçiler tarih yazamaz, tarihin hakemliğini yapamaz. Siyaset, tarihin yeniden yazılmasıyla değil, geleceğin inşasıyla ilgilenmelidir. Buradan söylüyorum! Hiç kimse tarihi, kendi siyasetine alet etmesin! Böyle davranan siyasetçilere sesleniyorum! Çekin ellerinizi tarihin yakasından!” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.