MUTSO 130 Yaşında

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, 130 yıldır Muğla’nın ticari ve ekonomik hayatına öncülük ediyor.1884 yılından günümüze, Muğla ticari ve ekonomik hayatına sağladığı katkılar ile önemini ve konumunu koruyan Muğla Ticaret...

MUTSO 130 Yaşında

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, 130 yıldır Muğla’nın ticari ve ekonomik hayatına öncülük ediyor.

1884 yılından günümüze, Muğla ticari ve ekonomik hayatına sağladığı katkılar ile önemini ve konumunu koruyan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bu yıl 130’uncu kuruluş yılını kutluyor.

Meclisi, Yönetim Kurulu ve Meslek Komiteleri ile çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Odamız, 4.200 aktif üyesi ve Muğla ticari hayatı için sektörel sorunlara yönelerek sorunların temeline ulaşmayı amaçlamaktadır. ‘Üyeye en hizmet’ ve ‘Üye Oda için değil, Oda Üye için vardır’ hedefleri ile yola çıkan MUTSO, 130 yıldır bu amaçtan sapmadan faaliyetlerini sürdürmenin haklı gururunu yaşamaktadır.

Kuruluşun 130’uncu yılı sebebi ile bir takım etkinliklere ve yeniliklere imza atmak isteyen MUTSO Yönetimi, bu hususta gerçekleştirilebilecek olan çalışmaları belirlemek ve bir plan oluşturmak adına bir ‘130. Yıl Komisyonu’ kurdu. Öncelikle 130’uncu yıl logosunu belirleyerek yola çıkan Komisyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. MUTSO’nun kuruluşunun 130’uncu yılı şerefine gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında üyelerimizin önerileri de ayrılan bütçe doğrultusunda değerlendirmeye alınacaktır. Önerisi olan üyelerimizin bize ulaşmalarını ve önerilerini iletmelerini bekliyoruz.

Tarihten Günümüze MUTSO

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası; İktisadi Yürüyüş Dergisi’nin ülke genelinde Ticaret ve Sanayi Odaları-Ticaret ve Zahire Borsaları için 18 Haziran 1943 tarihinde yayınladığı Fevkalade sayısındaki açıklamaya göre Muğla Ticaret ve Sanayi Odası adı altında 1884 yılında, Osmanlı İmparatorluğu’nun gerek siyasal, gerekse ekonomik yönden tarihinin en karanlık ve en buhranlı günlerini yaşadığı, kapitülasyonlar ve Düyun-u Umumiye nedeniyle ağır koşullarla ekonomik ve mali anlaşmalar imzaladığı, hesapsız borçlanmaların yapıldığı, saygınlığının kökünden sarsıldığı, orduda disiplinin kalmadığı, birbiri peşine savaşlara girildiği, toprakların kaybedildiği, kısacası siyasal ve ekonomik yönden tam anlamıyla çökmekte olduğu bir dönemde kurulmuştur.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.