MUSKİ Vatandaşlarla Buluşuyor

İl Genelinde su sorunu yaşayan Mahallere gidip Muhtarla ve Mahalle sakinleriyle bir araya gelen MUSKİ yetkilileri, bunun ilk adımı olarak Akkaya Mahallesine giderek vatandaşlarla görüştü.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon...

MUSKİ Vatandaşlarla Buluşuyor

İl Genelinde su sorunu yaşayan Mahallere gidip Muhtarla ve Mahalle sakinleriyle bir araya gelen MUSKİ yetkilileri, bunun ilk adımı olarak Akkaya Mahallesine giderek vatandaşlarla görüştü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, tüm il genelinde su sorunu bulunan Mahallelere giderek sıkıntıları yerinde dinlemek için çalışma başlattı. Bu kapsamda ilk olarak özellikle yaz aylarında su sorunu çektiği belirlenen Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesini ziyaret eden MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, bölgenin sorunlarını dinledi.

MUSKİ Genel Müdür yardımcısı Gürbüz Karabulut, Abone İşleri Daire Başkanı Funda Kuş, Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Ayhan Türkoğlu, Özel Kalem Müdürü Hatice Gül Yılmaz, Su ve Kanal İşletme Dairesi Müdürü Serdar Aldemir ve Su ve Kanal İşletme Dairesi 3. Bölge Şefi Özcan Çınar’dan oluşan ekip, Akkaya Mahalle Muhtarının ve köyün ileri gelenlerinin katıldığı bir toplantıyla bölgenin sorunlarını masaya yatırdı.

“Tarımsal sulama nedeniyle vatandaşlar susuz kalıyor”

Özellikle yaz aylarında bölgede su sorunu yaşandığını ve yüksek kotlardaki vatandaşlara suyun ulaşmadığını belirten Gürbüz Karabulut, bölgede tarımsal sulamanın artması nedeniyle suyun yetmediğine vurgu yaptı. Karabulut, “Özellikle tarlaların ekildiği aylarda vatandaşlarımızdan suyun akmadığı yönünde şikâyetler aldık. Gerçekleştirdiğimiz araştırmalar sonucu bölgede yoğun olarak tarımsal sulama yapıldığını ve bu nedenle suyun yetersiz kaldığını gördük. Sizlerden tek isteğimiz geleceğimiz olan suyu daha iyi korumak ve daha tasarruflu kullanmanız” dedi.

“Diğer vatandaşlarımızı susuz bırakamayız”

İçme suyu şebekesi üzerinden tarla sulamanın diğer vatandaşları susuz bırakarak temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çıkardığına vurgu yapan Karabulut, “Vahşi sulama yapmak yerine bölgeye damlama sulama sistemlerini kurmak daha tasarruflu bir yaklaşım olacaktır. Tarlalar sulanıp diğer vatandaşların susuz kalması gibi bir durum söz konusu olamaz. Tüm Mahalleli olarak su konusunda daha dikkatli olup diğer vatandaşlarımızı mağdur etmeme konusunda hassas davranmalısınız” dedi.

“Mahalleye gelen su yeterli”

Akkaya Mahallesine gelen suyun tarımsal sulama yapılmadığı taktirde rahatlıkla yetebileceğini söyleyen MUSKİ Abone İşleri Daire Başkanı Funda Kuş, Akkaya Mahallesinden daha fazla nüfuslu bölgelere daha az su verilmesine rağmen susuzluk çekmediğine vurgu yaptı. Kuş, “Abone su kullanımlarına baktığımız zaman normal bir ailede aylık olarak 25 ton su sarfiyatı gerçekleşir. Ancak 4 aylık dilimlerde bu bölgede 300-400 ton su kullanan aboneler var. Bu demek oluyor ki sulama yapılıyor ve diğer vatandaşlar mağdur ediliyor. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tarımsal sulama nedeniyle hasta, çocuk, hamile kadınları mağdur edemeyiz. Suyun kullanımı konusunda biraz daha dikkatli olmalıyız” dedi.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.