MUSİD Muğlalıları olimpiyatlara taşıdı

Muğla Sanayici Ve İş Adamları Derneği (MUSİD)  Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından  üç gün boyunca düzenlenen 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında yapılan 'Kültür Şöleni' ne Muğla...

MUSİD Muğlalıları olimpiyatlara taşıdı

Muğla Sanayici Ve İş Adamları Derneği (MUSİD)  Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından  üç gün boyunca düzenlenen 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında yapılan 'Kültür Şöleni' ne Muğla merkez ve ilçelerinden  50.000 kişiyi götürdü.

Muğla Sanayici Ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami ÇOBAN yaptığı açıklamada; “Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında yapılan 'Kültür Şöleni' 24-26 mayıs tarihleri arasında EXPO 2020'e aday İzmir'de başladı.

Uluslararası İzmir Fuar Merkezi'nde 24-26 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilen şölende 140 ülkeyi tanılan stantlar kuruldu. Evrensel Barışa Doğru sloganıyla 1 Haziran'da başlayacak 11.Türkçe Olimpiyatları öncesinde İzmir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek şölen, renkli görüntülere sahne oldu. İzmirliler ve Türkiye'nin değişik vilayetlerinden İzmir'e akın eden insanlar, bir anda 140 ülkeyi tanıma fırsatı buldu. Stantlarda bu ülkeleri tanıtan ve kültürlerini adetlerini yansıtan renkli görüntüler oldu. Şölen alanında adeta global kültür harmanı havası yaşandı.

Romanya'nın, Drakula'nın şatosu ile katıldığı şölende Bangladeş, Pakistan ve Hindistan'ın ünlü 'dinga' isimli motor taksilerini sergiledi. Bosna-Hersek ise Osmanlı sebilinden şerbet ikram etti. Çok sayıda ülkeden diplomatların da katıldığı şölen, 'EXPO 2020' adayı İzmir'in tanıtılmasında önemli katkı sağladı. Hem bu katkıda biz de yer almak istiyoruz hem de Muğla halkının bu güzellikleri görmesini istiyoruz ’ dedi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.