Musa Gökbel sahaya indi

Muğla CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, genel merkezin başlattığı adaylık sürecinde adaylık başvurusunu yapmanın ardından CHP tabanı, örgütleri ve vatandaşlar ile bir araya geliyor. Bu kapsamda Bodrum’un...

Musa Gökbel sahaya indi

Muğla CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, genel merkezin başlattığı adaylık sürecinde adaylık başvurusunu yapmanın ardından CHP tabanı, örgütleri ve vatandaşlar ile bir araya geliyor. Bu kapsamda Bodrum’un ardından geçtiğimiz hafta sonu Datça ve Fethiye’de CHP’lilerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Gökbel, Fethiye Kumluova Hali’nde de incelemelerde bulunarak üreticilerle görüştü.

Görüşmede üreticilerin sorunlarını dinleyen ve Kumluova Belediye Başkanı Alim Karaca’dan bilgi alan  Muğla CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, yaklaşık 20 kiloluk bir domates kasanın 1-2 liraya satılmasını kabul edilebilir bulmadığını belirterek “Muğla’nın kaynakları sınırsız değil. Bugün burada gördüklerime ve duyduklarıma inanamıyorum. Üreticimiz 20 kiloluk domates kasasını 1 liraya bilemedin, 2 liraya satmak zorunda kalıyor. Muğla’nın tarım ürünlerinin yok pahasına satılması kabul edilir bir durum değil. Üreticinin emeğine yazık” dedi.

Tarım ve Gıda Envanteri oluşturulacak

CHP olarak büyük şehir seçimlerini kazandıktan sonra tarım ve gıda ürünleri konusunda çok ciddi bir çalışma başlatacaklarını belirten Gökbel, üniversite ve bilim insanlarından oluşan bir ekiple ilk olarak Muğla’nın tarım ve gıda ürünlerinin envanterini oluşturacaklarını belirterek şunları söyledi.

“Bu güne kadar orta boy siyasetçi ile bir türlü yerel kaynaklara doğru şekilde sahip çıkılmadı. Oysa siyasetçiler yaşadığı topraklara her türlü öneriyi getirmek, toplumun refahını sağlayacak, gelir düzeyini arttıracak öneri, program ve ilişkilerin sahibi olmak zorunda. Bu güne kadar, atıp tutanları bir kalem geçiniz. 2014 yerel seçimleri ile, bizim yerel iktidarımızda hiçbir ürün Fethiye Kumluova Hali’nde üç otuz paraya satılmayacak. Buradan tüm Muğla’ya sesleniyorum. Muğla’nın ürettiği hiçbir gıda ve tarım ürünü yok pahasına satılmayacak. Bizim yerel kalkınma planımız, kırsaldan kıyısala, kıyısaldan kırsala, bir mekik ekonomisi üzerine kurulu. Kimsenin emeği üç otuz paraya satılmayacak” dedi.

Yerel Kalkınma Planımız hazır

Bu süreçte siyasette birilerinin seçilebilme gayreti ile kapı çalacağına işaret eden Muğla CHP Büyük Şehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel; “Onlar seçilebilme gayretine kafa yorarlarken ben ve arkadaşlarım yaklaşık 1 yıl önce oluşturduğumuz çalışma komisyonları ile bu yerel kalkınma planını uygulamaya sokmak için çaba gösteriyoruz. Örgütlerimiz, tabanımız ve vatandaşlarımız orta boy siyasetçi tiplemesinden umudunu kesti. Bu nedenle bize ‘Aday Ol’ çağrısı yapıldı ve biz bu çağrının sonucunda büyük şehir belediyesine aday olduk. Bir kez daha açıklamakta fayda var. Fethiye’de domates, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca’da narenciye ve nar, Datça’da badem, Milas’ta zeytin ve zeytinyağı, neredeyse ilin tüm yerleşkelerin de üretilen çam balı ve süt üretimi konusunda yapacağımız envanter çalışmalarının ardından, tüm bu ürünler ile ilgili marka çalışmalarını biz hazırlayacağız. Kuracağımız üretim birlikleri ile üretimden pazarlamaya kadar uzanan süreçte üreticimizin yanında yer alacağız. Biliniz ki; Musa Gökbel’in büyük şehir belediye başkanlığında üreticinin alın teri, göz nuru üretimlerinin yok pahasına satılması dönemi bitecek” dedi.

Hafta sonu Datça’da ve Fethiye Kumluova’da ziyaretlerde bulunan Muğla CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel’e partililer ve vatandaşlar büyük ilgi gösterirken 2014 yerel seçimlerinde de destek sözü verdiler.

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.