Muhtarlar Federasyonu Başkanı Akay  muhtarlar gününü kutladı

Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak muhtarları gününü kutladı.Güzide Kasım19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Muğla İli Muhtarlar Federasyonu...

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Akay  muhtarlar gününü kutladı

Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak muhtarları gününü kutladı.

Güzide Kasım

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay bir mesaj yayınladı. Akay mesajında, “Muğla’da 569 muhtarımızın da bu kutsal ve zor görevi layığıyla yerine getirdiğinin bilincindeyiz” dedi.

19 Ekim 1829 yılında kurulan ve Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine taşınan ender kurumlardan biri olan muhtarlık müessesinin yerel yönetimlerin en eski örneklerinden olduğunu söyleyen Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay, “Muhtarlık müessesi toplumsal ve kültürel hayatın önemli yapı taşlarından biridir. Devletin tüm kurumları ve vatandaş arasındaki diyaloğu sağlayan bir köprü görevi gören muhtarlar demokrasinin işleyişine büyük katkı sağlamaktadırlar. Muğla ilinde 569 muhtarımızında bu kutsal ve zor görevi layığıyla yerine getirdiğinin bilincindeyiz. Özellikle Dünya’yı ve Ülkemizi etkisi altına alan Covid19 salgını döneminde kendi canlarını hiçe sayarak mahallesinde tüm vatandaşlarına yardımcı olmaya çalışan tüm muhtarlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Muhtarlar olarak her ne kadar yetkilerimiz kısıtlanmış olsa da mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız için mesai saati gözetmeden günün her saati onların taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Muğla genelinde vatandaşlara hizmet konusunda bize yardımcı ve yol arkadaşı olan tüm kamu kurum amirleri ve memurlarına teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan pandemi dolayısıyla bir araya gelerek kutlama yapamadıklarının üzüntüsünü de yaşadıklarını ifade eden Akay, görevlerinin kutsallığının bilincinde olan ve özveriyle çalışan tüm muhtarların gününü kutladı.

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.