Muhtarlar bilgilendirildi

Menteşe İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından Menteşe ilçesine bağlı mahalle muhtarlarına Adres Kayıt Sistemi’nde Muhtarların Yetki ve Sorumlulukları konulu bir bilgilendire toplantısı düzenlendi. Muğla’nın Menteşe...

Muhtarlar bilgilendirildi

Menteşe İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından Menteşe ilçesine bağlı mahalle muhtarlarına Adres Kayıt Sistemi’nde Muhtarların Yetki ve Sorumlulukları konulu bir bilgilendire toplantısı düzenlendi. Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı tüm köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı ‘Adres Kayıt Sisteminde Muhtarların Yetki ve Sorumlulukları’ konulu toplantı Valilik Özer Türk salonunda yapıldı. Toplantıya Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve Muğla Merkez İlçe Nüfus Müdiresi Sabire Saatçıoğlu katıldı.

Toplantının açılışında Menteşe’nin yeni kaymakamı Zeri Arslan, Menteşe’ye bağlı mahalle ve köy muhtarları ile tek tek tanıştı. Kaymakam Arslan, toplantı öncesi Büyükşehir yasası hakkında muhtarlara bilgi verdi. Kaymakam Arslan, “Önümüzdeki yerel seçimler sonrası Menteşe ilçe sınırları içindeki tüm köylerimiz mahalle statüsüne geçecek. Kaymakamlık olarak bu mahalleler bizim sorumluluğumuzda. Kaymakamlık olarak şu anda teşkilatlanma çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki süreçte öncelikle orta vadede bir hükümet konağı binası yapmak. Yöre insanını bu yörenin insanı olduğum için tanıyorum. Beni babam da iki dönem muhtarlık yaptığı için muhtarlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını yakından bilen birisiyim. Önümüzdeki süreçte tüm teşkilatlanmamızı yaptıktan sonra birim müdürlerimiz ile birlikte sorumluluk alanımızdaki tüm muhtarlarımızı yerinde ziyaret etmek istiyorum” dedi.

Merkez İlçe Nüfus Müdiresi Sabire Saatçıoğlu ise yılda en az bir defa muhtarlar ile bir araya geldiklerini söylerken, bu toplantılarda özellikle adrese dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinde muhtarların bilgilendirildiğini açıkladı.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.