MUĞLA'YA 4.2 MİLYONLUK HİBE

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde Muğla’dan başvuru yapan 15 projenin tamamı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylandı.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü...

MUĞLA'YA 4.2 MİLYONLUK HİBE

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde Muğla’dan başvuru yapan 15 projenin tamamı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Muğla İli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Proje başvuruların sonuçları ili ilgili açıklamada bulundu. İl Müdürü Nazif Ekici yaptığı açıklamada,

“İlimizde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı kapsamında Ekonomik Yatırımlar 8. Etap başvuruları 11 Şubat 2014 tarihinde tamamlanmış ve toplamda 17 adet proje başvurusu yapılmıştır. Başvurusu yapılan 17 projenin 15’i İl Proje Değerlendirme Komisyonu’nca uygun görülerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gönderilmiş ve projelerin hepsi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca destekleme kapsamına alınmıştır. Hibe almaya hak kazanan 15 adet projenin toplam proje tutarı 9 milyon 202 bin ve talep edilen hibe miktarı ise 4 milyon 268 bin TL tutarındadır. Programa alınan projeler 01 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanacaktır” diye konuştu.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın amaçları; kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi ile alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesi, tarımsal makine kullanılmasının artırılması, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma projeleri etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi olarak sıralanıyor.

Muğla ili tarımına önemli katkılar sağlayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırımlar kapsamında Muğla’da 2007 yılından itibaren uygulanan projeler kapsamında 7 Etap sonunda  bugüne kadar tamamlanan 66 projenin gerçekleşen proje tutarı 19 milyon126 bin TL olup bu Projelere Bakanlık tarafından sağlanan hibe tutarı 8 milyon 681bin TL.

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.