MUĞLA'YA 151 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 151 milyon lira tutarındaki 18 adet yatırım müjdesi ile Muğla’ya geliyor. Bakan Eroğlu, 16 tesisin temelini atacak, 4 tesisin de açılışını yapacak.Orman ve Su İşleri Bakanı...

MUĞLA'YA 151 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 151 milyon lira tutarındaki 18 adet yatırım müjdesi ile Muğla’ya geliyor. Bakan Eroğlu, 16 tesisin temelini atacak, 4 tesisin de açılışını yapacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Mart Pazar günü Muğla ili Yatağan ilçesinde düzenlenecek toplu açılış ve temel atma töreni ve Muğla ili Kavaklıdere ilçesinde düzenlenecek temel atma törenleri ile yaklaşık 131 milyon 715 bin lira yatırım bedelli 20 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla ili Yatağan ilçesinde düzenlenecek toplu açılış ve temel atma töreninde , 4 adet taşkın koruma tesisini hizmete alacak.

Aynı törende Girme Barajı, Milas Ovası Sulaması İkmali, Selimiye Ovası, Ula Çörüş, Fethiye Yaylazorlar ve Köyceğiz Çayhisar Sulamaları, Milas Akgedik Değirmendere Derivasyonu, Bordum Yarımadası İçme Suyu Tesisleri Tamamlama, Ula Akarcadere 2 ve Yatağan Gökpınar Gölet ve Sulamaları ile 4 adet taşkın koruma tesisinin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ayrıca Muğla ili Kavaklıdere ilçesinde düzenlenecek temel atma töreninde ise Kavaklıdere Kurucuova ve Çamlıbel Gölet ve Sulamalarının temelini atacak.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 20 tesisin maliyeti ise yaklaşık 131 milyon 715 bin lira.

34 Bin 627 dekar arazi suya kavuşuyor

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile yaklaşık 34 bin 627 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 5 bin dekar tarım arazisine su takviyesi sağlanacak ve 15 milyon 350 bin m3 sulama suyu depolanacak. Taşkın koruma tesisleri ile de 710 dekar zirai arazi, 2 ilçe, 1 adet baraj ve 9 yerleşim yeri taşkın zararından korunacak.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 131 milyon 715 bin lira yatırım bedeline sahip tesisler ile

2 bin 28 kişiye istihdam olanağı, milli ekonomide de yıllık yaklaşık 53 milyon 410 bin lira gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

Muğla’ ya Son 7 Ayda 245 Milyon TL’lik 43 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 17 Ağustos 2013 tarihinde Muğlalılara verdiği 25 müjdeye ilave olarak 151 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjde daha verecek. Böylece son 7 ayda Muğlalılara 245 milyon liralık 43 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama tesisleri, dere ıslahları, taşkın koruma tesisleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan üretimi ve mesire yerleri bulunuyor.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.