Muğlasporlu okçuların büyük başarısı

7-9 Şubat tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye Minikler Salon Okçuluk Şampiyonasına katılan Muğlasporlu okçular 4’ü altın olmak üzere 6 madalya kazanırken 4’de Türkiye rekoru kırdılar.7-9 Şubat tarihleri arası...

Muğlasporlu okçuların büyük başarısı

7-9 Şubat tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye Minikler Salon Okçuluk Şampiyonasına katılan Muğlasporlu okçular 4’ü altın olmak üzere 6 madalya kazanırken 4’de Türkiye rekoru kırdılar.

7-9 Şubat tarihleri arası Ankara'da yapılan Türkiye Minikler Salon Okçuluk Şampiyonasına toplam 11 sporcu ve bir antrenör ile katılan Muğlaspor’lu Okçular, 6 madalya ve 4 Türkiye rekoru kırdılar. Aynı zamanda Bencik Beldesinde Aile Hekimi olan Antrenör Ejder Sözen yönetiminde şampiyonada mücadele eden minik okçular, aldıkları derecelerle Muğla'yı sevince boğdular.

Türkiye Şampiyonasında 13-14 Yaş Makaralı Yay Erkek Takımında Emircan Haney, Cem Ersoy, Tuğrul Yatak, 13-14 Yaş Makaralı Yay Kız Takımında Tuğba Çaylı, Sena Kömür ve Ayşenur Orman, 11-12 Yaş Makaralı Yay Kız Takımında Tuğçe Aba, Songül Lök, Sevda Yaka ve Gülçin Balık, 11-12 Yaş Olimpik Yay Kız Takımında da Selinay Ayhan ile mücadele eden başarılı okçular 4'ü Altın 6 Madalya ve 4 Türkiye Rekoru kırdılar.

İlk gün yapılan sıralama atışlarında klasmanı Tuğba Çaylı 566 puan atarak yeni Türkiye Rekoru ile 1. Sırada, Tuğçe Aba 284 puan atarak Türkiye Rekoru Egale ile 1. Sırada, Songül Lök 281 puan atarak 2. Sırada, Sevda Yaka ilk seride 146 puan atarak yeni Türkiye Rekoru ile 3. Sırada, Emircan Haney 565 puan atarak 3. Sırada tamamladı. Elde edilen klasman sıralamaları sonrasında ikinci gün bireysel elemeler yapıldı. Bireysel elemeler sonucunda, Tuğçe Aba Türkiye 1.'si olarak altın madalya, Songül Lök 2. olarak gümüş madalya, Tuğba Çaylı da yine Türkiye İkincisi olarak gümüş madalya elde etti.

Şampiyonada son gün olan üçüncü gün ise takım finalleri yapıldı. Takım finalleri sonucunda, 11-12 Yaş Makaralı Yay Kız Takımı finalde rakibine 60 puan gibi bir fark atarak 231 puanla yeni eleme Türkiye Rekorunu kırdı ve Takım Şampiyonluğu ile 3 Altın madalya elde etti.

Şampiyonada Muğlaspor forması ile mücadele eden sporcularının Muğla'ya kazandırdıkları başarılar nedeniyle çok mutlu ve gururlu olduğunu belirten Antrenör Dr. Ejder Sözen, kendilerine her konuda destek olan Muğlaspor Kulübü Başkanı Eminer İçten, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp çalışanlarına teşekkür etti. Bencik Beldesinde bir sporcu ile başladıkları okçuluk faaliyetinde Muğlaspor’un ilgi ve destekleri ile her geçen gün sporcu sayısını arttırdıklarını ve çığ gibi büyüdüklerini ifade eden Antrenör Sözen, sporcularının gelecekte Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında büyük hedefleri olduğunu ve bu hedeflere ulaşmak için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

“Branşlara desteğimiz sürecek”

Rekortmen okçuları Ankara'da yalnız bırakmayan Muğlaspor Kulübü Başkanı Eminer İçten, alınan madalyalar ve kırılan Türkiye rekorları ile çok gururlandıklarını söyledi. Bu büyük başarının yakalanmasında Antrenör Dr. Ejder Sözen'in en büyük katkıyı verdiğini dile getiren Kulüp Başkanı İçten, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada okçuluk branşına desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti. Muğlaspor’lu okçuların içinde uluslararası şampiyonalarda mücadele edebilecek ve derece kazanacak yetenekte sporcular bulunduğunu belirten Başkan Eminer İçten, “Ankara'da Muğlaspor formasını okçularımız başarıyla temsil etti Bu büyük başarıyı yakalayan Antrenör Ejder Sözen ve sporcularımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.