Muğlaspor’a Ticaret ve Sanayi Odasından destek

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve yönetimi, Muğlaspor Başkanı Eminer İçten ve yönetimini ziyaret etti. Muğlaspor geçmişindeki şampiyonluklarının konuşulduğu ziyarette Oda Başkanı Karakuş, Muğlaspor’a...

Muğlaspor’a Ticaret ve Sanayi Odasından destek

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve yönetimi, Muğlaspor Başkanı Eminer İçten ve yönetimini ziyaret etti. Muğlaspor geçmişindeki şampiyonluklarının konuşulduğu ziyarette Oda Başkanı Karakuş, Muğlaspor’a ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtirken Muğlaspor’un playoff oynaması durumunda taraftarlar için otobüs kaldıracağının sözünü şimdiden verdi.

Karakuş, “Muğlaspor’un eski bir oyuncusu olarak Muğlaspor gençliğimizden bu yana gö bebeğimiz kadar değerli bir takımımız. Kemal Dirikan benimde hocamdı. Tamamen amatör bir ruhla takımını yönetirdi. O zamanlar para yok pul yoktu. Tamamen gönülden yapılan amatör bir ruhla hizmet ederdi. 1’inci lige kadar yükselen Muğlaspor en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Kulübün yeni hedefi olan profesyonel lige hedefinden onları sonun kadar destekliyoruz. Muğlaspor’u hak ettiği yerde görmek istiyoruz” dedi.

Muğla’nın ismini taşıyan bütün takımlara destek vereceklerini söyleyen Muğlaspor Başkanı Eminer İçten, “ Türk Futbolu ve Muğlaspor değerli bir ismi Kemal Dirikan’ı kaybetti. Hocamızın cenazesinden bunu tekrar anladık ki Muğlaspor büyük bir kulüp. Muğlasporun laik olduğu yere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Profesyonel lig için tüm kentin kenetlenmesi ve inanması gerekiyor” diye konuştu.

“HABERİM YOK”

Gazetecilerin, Muğlaspor’un Genel Kaptanlık görevinden yazılı bir açıklama ile istifa eden Began Çağlav’ın istifası ile ilgili soruyu yanıtlayan Muğlaspor Başkanı Eminer İçten, “  Konuyla bilgili bir bilgim yok. Haberim yok” dedi.

Begen Çağlav’ın yazılı olarak yaptığı istifasında şu görüşlere yer verdi:

“Değerli Basın Mensupları Bildiğiniz gibi kentimizin güzide spor kulübü Muğlaspor’da her kademede görev yapmış birisi olarak, en son Eminer İçten başkanlığındaki yönetimde Genel Kaptanlık görevini yürüttüm. Bu süreçte takımın ligde kalma mücadelesine katkı koymaya çalıştık. Takımın bir daha korkulu rüyalar görmemesi adına yönetim kurulu toplantılarında yönetim şekli konusunda görüşlerimizi yöneticilerimizle paylaştık. Ancak bu gün geldiğimiz noktada mevcut yönetim anlayışı ve modeli ile kalıcı çözümler üretilemeyeceğini gördük. Başkan ve bireye dayalı bir yönetim şekli ile Muğlaspor’un geleceği planlanamaz inancındayım. Kulübün kurumsal kimliği ve yönetim yapısı oluşturulmadan bunu sağlamak mümkün değil. Buradan siz basın mensupları aracılığı ile bir gerçeği paylaşmak istiyorum. Üzülerek belirtmeliyim ki; “Muğlaspor’da kulüp başkanı olmadan köklü, radikal bir değişikliğin sağlanamayacağına inanıyorum”. Muğlaspor’un mevcut yönetim şekline göre tüm kararlar başkanın bizzat kendisi tarafından alınıyor. Bireysel karar verme gücü kulüp başkanında olduğu sürece, bu kulüpte, çağdaş ve modern bir yönetim anlayışı inşa etmek mümkün değil. Bu nedenle bugüne kadar bir parçası olduğum, her kademesinde gururla görev yaptığım Muğlaspor’daki yöneticilik görevimden ayrılıyorum. Konu ile ilgili istifa açıklamamı yönetim kuruluna gönderdim. Önümüzdeki süreçte yapılacak ilk kongrede çağdaş ve kurumsal bir Muğlaspor yaratmak adına bugünden oluşturacağımız ekiple göreve talip olmak isteğindeyiz. Tüm basın mensuplarına ve kamuoyuna bu güne kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.