MUĞLASPOR FENERBAHÇE’Yİ YENDİ BUCA’YA TAKILDI

Manisa Belediyespor Kulübü tarafından Tevfik Lav adına düzenlenen “2. Uluslararası Tevik Lav turnuvası”na katılan Muğlaspor U-10 takımı,yarı finalde rakibi Fenerbahçe’yi yendi ancak Bucaspor’a finalde 3-2 yenilerek turnuvayı...

MUĞLASPOR FENERBAHÇE’Yİ YENDİ BUCA’YA TAKILDI

Manisa Belediyespor Kulübü tarafından Tevfik Lav adına düzenlenen “2. Uluslararası Tevik Lav turnuvası”na katılan Muğlaspor U-10 takımı,yarı finalde rakibi Fenerbahçe’yi yendi ancak Bucaspor’a finalde 3-2 yenilerek turnuvayı 2. Olarak bitirdi.

Muğlaspor 2002-2003 doğumlu alt yapı futbolcuları hafta sonu Manisa Belediyespor Kulübü tarafından Tevfik Lav adına düzenlenen turnuvaya katıldı. 13 takımın mücadele ettiği turnuvadaMuğlasporbirinci grubunda bulunan rakipleri, Manisa Belediyespor, Murat Germenspor, Bucaspor ve Turgutluspor’u karşılaştı.

Grubundaki güçlü rakiplerine karşı takımlara karşı boyun eğmeyen Muğlaspor, Bucaspor’a son dakika attığı golle skoru 2-2’ye getirerek maçı uzatmalara götürdü. Uzatmalar sonrası rakibini penaltılarla mağlup eden Muğlaspor, gurubundan şampiyon olarak yarı finale yükseldi. İkici grubun birincisiAltınordu, ikicisi olan İzmir Fenerbahçe Spor Okulu, rakipleri Beşiktaş, Bursaspor, Manisaspor, Akhisar Yıldırımspor, Altay,ve Acar İdmanyurduyenerek gruptan çıktı.

Yarı finalde İzmir Fenerbahçe Spor Okulu ile mücadele eden yeşil beyazlı minikler buradan da 3-2 galip gelerek adını finalle yazdırdı. Finalde Bucaspor’la tekrar karşılaşan Muğlaspor, son dakikalarda bireysel hata yüzünden yediği golle rakibine 3-2 yenildi.

Turnuvadan ikinci olan Muğlaspor U-10 antrenörü Güray Ceylan, ikincilik çocukların azmi sayesinde geldiğini söyledi. Muğlaspor’un geleceği için çok önemli bir başarı elde ettiklerini söyleyen Ceylan, “Buraya geldiğimizde kimse bizim böyle bir başarı sağlayacağımızı tahmin etmiyordu. Bu çocukların başarısı 3 yıllık eğitimin başarısıdır. Tabii şuanda mükemmel, verimli bir alt yapımız yok ama elimizden geldiği kadar en iyi temel eğitimi verebilmek için uğraş gösteriyoruz. Turnuva bazında böyle bir ortamda bulunmak Muğlaspor’unilerisi açısından çok önemliydi” dedi.

Turnuvada önemli olan çocukların isteği ve azmi olduğunu söyleyen Ceylan sözlerine şu şekilde devam etti;

“İlk öncelikle maçımız amatör kulüp olan Murat Germen ile mücadele ettik. Daha sonra ciddi bir sınavımız Turgutluspor ile oldu. Bu maçıda 3-1 aldık. Bizim en temel başarımız, çocuklarım hedef koyup azimle mücadele etmesiydi. Diğer takımlar daha sistemli bir oyun oynadılar ama sonuç olarak hep azimle kazanan Muğlaspor oldu. Buca’yı gruplarda berabere kaldık penaltıları alarak ikili averaj elde ettik. Ama finallerde maalesef 2-1 önde olduğumuz maçta bireysel hatalarımız yüzünden 3-2 kaybettik. Yenilsek de önemli olan çocuklarımızın azmi ve hevesiydi.”

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.