Muğlaspor Buca’dan 150 bin TL istiyor

Muğlaspor Altyapısında yetişen ve 2009 yılında Bucaspor’a transfer olan Taylan Antalyalı’nın Gençlerbirliği’ne transferi sonrası protokol gereği Muğlaspor’a verilmesi gereken payın ödenmemesi iki kulüp arasında gerginlik...

Muğlaspor Buca’dan 150 bin TL istiyor

Muğlaspor Altyapısında yetişen ve 2009 yılında Bucaspor’a transfer olan Taylan Antalyalı’nın Gençlerbirliği’ne transferi sonrası protokol gereği Muğlaspor’a verilmesi gereken payın ödenmemesi iki kulüp arasında gerginlik yarattı.

Muğlaspor altyapısında yetişerek Bucaspor’a 2009 yılında satılan 18 Yaş Altı Milli Takım kaptanı Taylan Antalyalı’nın Gençlerbirliği’ne 1,5 milyon TL transferi sonrası Muğlaspor ve Bucaspor arasında yüzde 10 pay tartışması başladı.

Muğlaspor Kulübü ile Bucaspor Kulübü arasında 17 Temmuz 2009 tarihinde yapılan protokol ve ihbarnamede, Bucaspor’un Taylan Antalyalı’yı başka bir kulübe satması durumunda satışında yüzde 10’unu Muğlaspor’a verme taahhüdü yerine getirilmedi. 2009 yılında Muğlaspor adına Kulüp Başkanı Önder Kaytan ile Bucaspor’un o dönem kulüp başkanlığını yapan Mehmet Özkan arasında imzalanan protokolün 4’üncü maddesinde Taylan Antalyalı’nın Bucaspor ile profesyonel imça atması durumunda 30 bin Tl, Bucaspor’da profesyonel sözleşmesi devam ederken başka bir kulübe transfer olması durumunda ise Bucaspor’a ödenecek ücretin yüzde 10’luk payının Muğlaspor’a ödenmesi konusunda protokol imzalandı.

Noter kanalıyla ihtar çekildi

Muğlaspor Kulüp Başkanı Ali Rüştü Gürsoy, Bucaspor yönetiminin Taylan Antalyalı’yı Gençlerbirliği kulübüne 1,5 milyon TL karşılığı transfer ettiğini belirterek, 2009 yılında iki kulüp yöneticileri arasında yapılan protokole göre, transfer ücretinin yüzde 10’luk bölümü olan 1500 bin TL’nin ödenmesini istedi. 12 Haziran ve 5 Temmuz tarihinde Muğla 2. Noterden Bucaspor Kulübü’ne İKİ ihtarnamenin gönderildiğini belirten Muğlaspor Kulüp Başkanı Gürsoy, bugüne kadar Bucaspor yönetiminden geri dönüşün olmadığını açıkladı. İhtarnamede, “Taylan Antalyalı ile ilgili olarak transfer işleminden doğan Muğlaspor’un hak ettiği 150 bin TL’nin kulübümüze ödenmediği tespit edilmiştir. Yaptığımız araştırmalara göre, Gençlerbirliği Kulübünden transfer ücretinin tamamını tahsil ettiğiniz anlaşılmıştır. 150 bin TL’nin üç gün içinde Muğlaspor’un banka hesabına yatırılmasını, aksi halde kanuni işlem başlatılacağını bildiririz” denildi.

Yasal yollara başvurulacak

Noterden 2. İhtarnamenin süresinin dolduğunu belirten Muğlaspor Kulüp Başkanı Rüştü Gürsoy, “Bizim Bucaspor Kulübü ile bir sorunumuz yok. Sorunumuz yöneticileri ile. Bucaspor Türkiye’nin en güzide kulüplerinden birisi. Fakat yöneticiler nedense Muğlaspor’un hakkı olan ve protokole bağlanan hak edişini vermiyor. Muğlaspor yönetimi olarak Muğlaspor’un hakkının da gasp edilmesine asla müsaade etmeyiz. Temennimiz, Bucaspor yönetiminin 2009 yılında iki kulüp arasında Taylan Antalyalı ile ilgili imzalanan protokole uymaları. Aksi takdirde yasal yollardan hakkımızı aramak için hukuki yollara başvuracağız” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.