MUĞLA'NIN KIYILARI A-SINIFI

Muğla İli 2013 Yılı Yüzme Alanları sezon sonu değerlendirme ve analizleri sonucu sahil şeridindeki yüzme alanları A Sınıfı tabiri edilen Mükemmel Kalite’de çıktı. 188 alandan 185’i A Sınıfı, 3 tanesi ise İyi Kalite sayılan...

MUĞLA'NIN KIYILARI A-SINIFI

Muğla İli 2013 Yılı Yüzme Alanları sezon sonu değerlendirme ve analizleri sonucu sahil şeridindeki yüzme alanları A Sınıfı tabiri edilen Mükemmel Kalite’de çıktı. 188 alandan 185’i A Sınıfı, 3 tanesi ise İyi Kalite sayılan B-Sınıfı çıktı.

2013 Yılı Sezon Sonu Değerlendirme ve Analiz Sonuçlarına göre Muğla sahil şeridinde bulunan 188 yüzme alanı A-Sınıfı diye tabir edilen Mükemmel Kalite’de olduğu belirlendi. Yapılan analizler sonucu 188 yüzme alanından 185’i A-Sınıfı, 3 tanesi de İyi Kalite sayılan B-Sınıfı çıktı. İl genelinde 84 Mavi Bayraklı, 30 Mavi Bayrak İzlemesine tabi, 74 Yüzme Alanı olmak üzere toplam 188 Yüzme alanı bulunuyor.İl genelindeki Yüzme alanlarının 2013 Yılı Ulusal Sınıflaması yapılmış olup, 188 Yüzme alanından 185 Yüzme alanı A Sınıfı (Mükemmel Kalite), 3 yüzme alanı B sınıfı(İyi Kalite) olarak nitelendirildi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan; “ Yüzme alanı analiz çalışmaları için  numuneler ilçelerde görevli Çevre Sağlığı Teknisyenleri tarafından sezon başlangıcı olan 1 Hazirandan 15 gün önce ve 31 Ekime kadar 15 günde bir alınıp Muğla Merkez Halk Sağlığı Laboratuvarına getirilmesi ile yüzme alanlarının takipleri yapılmaktadır.

B –S ınıfı çıkan yüzme alanlarıyla ilgili olarak muhtemel kirlilik faktörlerinin araştırılarak gerekli önlemlerin alınması için ilgili Belediye’ye ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü bilgilendirilmiştir.

Sonuçlar plajlarımızın ne kadar güvenilir ve temiz olduğunun bir göstergesidir. İlimize  ilk defa gelen yerli ve yabancı turistlerin tercihlerinde mavi bayrak artık önemli bir yere sahip olmuştur. Çünkü mavi bayrak, bulunduğu yerin denizinin ve doğasının temiz olduğuna dair adeta bir güvence belgesidir. Ancak; mavi bayrak sahibi olmak sadece denizi ve plajları temiz tutmak değildir. Bunun yanında çevrenin korunmasını ve çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını da gerektirir.”dedi.

Analiz sonuçları şu şekilde belirleniyor: A-Sınıfı (Mükemmel Kalite), B-Sınıfı (İyi Kalite), C-Sınıfı (Orta),D-Sınıfı (Kötü)

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.