Muğla’nın en büyük yatılı Kur’an kursu

Muğla bölgesinin en büyük yatılı Kur’an Kursu’nın yapımına Menteşe ilçesi Akçaova Mahallesinde başlandı. 100 kişi kapasiteli kurs binası Muğla dışındaki illere de hizmet verecek.Menteşe ilçesine bağıl Akçaova mahallesinde...

Muğla’nın en büyük yatılı Kur’an kursu

Muğla bölgesinin en büyük yatılı Kur’an Kursu’nın yapımına Menteşe ilçesi Akçaova Mahallesinde başlandı. 100 kişi kapasiteli kurs binası Muğla dışındaki illere de hizmet verecek.

Menteşe ilçesine bağıl Akçaova mahallesinde 5 dönüm arazı üzerine 650 m2 kapalı alanı bulunan yatılı Kur’an Kursu inşaatı devam diyor. Muğla bölgesine hitap etmesi beklenen yatılı Kur’an Kursu inşaatını tanıtımı amacıyla inşaat alanında tören düzenlendi. Törene Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, kamu kurumlarının yetkilileri, mahalle sakinleri ve hayırsever işadamları katıldı.

100 kişilik Yatılı Kur’an Kursu’nda konferans salonu, kütüphane, dershane ve yemekhane gibi bölümleri barındıran 3 kat bulunuyor. İnşaatı devam eden Yatılı Kur’an Kursu’nun tanıtımında konuşan Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, “Bu müessesede çok önemli hizmetler verileceğini biliyorum. Yaklaşık 3 yıllık bir çalışmanın sonunda hayırseverlerimizin katkıları ile inşaatımız devam ediyor. Kur’an Kursumuz sadece bölgemize değil, inşallah komşu illerimize de hizmet verecek. Burada yetişen gençlerimizin vatana ve milletimize hayırlı birer evlat olarak yetişmesini diliyorum” dedi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise “Bu müessese yöremizin hayırseverlerinin katkıları ile bu duruma geldi. Bundan sonra da inşallah yine hayırseverlerimizin katkılarız ile tamamlanır ve hizmete girer. Emeği geçen Akçaova köyü sakinlerine ve hayırseverlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.