Muğla’nın Bacası tüttü

Muğla Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği, baca yakma, kortej yürüyüşü ve konser ve halk oyunları gösterileriyle başladı. 3 gün boyunca süren festivalde ünlü sanatçılarda konser verdi.Menteşe...

Muğla’nın Bacası tüttü

Muğla Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği, baca yakma, kortej yürüyüşü ve konser ve halk oyunları gösterileriyle başladı. 3 gün boyunca süren festivalde ünlü sanatçılarda konser verdi.

Menteşe Kültür ve Sanat Festivali, Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenle başladı.

Törene Kahramanmaraş Valiliğine atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Muğla Milletvekilleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları ve dans gösterilerinin ardından konuşmalara geçildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şenliğin 22 yıl boyunca Muğla Kültür ve Sanat Festivali adı altında düzenlendiğini, büyükşehir yasasından sonra yeni kurulan Menteşe Belediyesi tarafından devam ettirildiğini belirtti ve "Menteşe Kültür Şenliği'nde fotoğraf, ebru sergileri, konserler, söyleşiler gibi pek çok sanatsal etkinliğin yanı sıra trap atış gösterileri, at yarışları, boğa güreşleri, yayla etkinlikleri ile toplu sünnet şöleni gerçekleştirilecek" dedi.

Kahramanmaraş Valiliğine atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer, kentlerin tarihi ve kültürel dokusuyla isminden söz ettirdiğini, özellikle baca yakılarak başlamasının anlamlı olduğunu söyledi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, kültür şenliklerinin toplum hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti ve "Bu etkinliklere sahip çıktıkları için belediyelerimizi kutlamak istiyorum. Belediyelerin asli görevi elbette yol, park, altyapı ve üst yapı hizmetleri vermek ama sosyal donatıların temel kuralı olan sanat ve kültürdür" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi önündeki Muğla Bacası figürlü ocak Vali Güvençer, CHP Genel Sekreteri Tekin, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Gümüş ve protokol üyeleri tarafından yakıldı ve ardından gökyüzüne güvercinler bırakıldı.

Menteşe Kültür ve Sanat Festivali, ilk gününün akşamında halk oyunları gösterileri sunuldu. Tarihi Arasta çarşısında DJ Doğukan Manço canlı performans sergiledi. Festival boyunca Ferhat Göçer ve Gökhan Tepe konser verdi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.