Muğla’da, sağlığa 200 milyon TL

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, son iki yılda Muğla’ya 200 milyon TL tutarından sağlık yatırımı yapıldığı açıkladı.Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu,...

Muğla’da, sağlığa 200 milyon TL

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, son iki yılda Muğla’ya 200 milyon TL tutarından sağlık yatırımı yapıldığı açıkladı.

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, basın mensupları ile bir araya geldiği bilgilendirme toplantısında son iki yıl içinde sağlık alanında Muğla’daki kamu yatırımlarının Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte 200 milyon TL’yi bulduğunu açıkladı.

Muğla’nın tüm ilçelerinde 2. ve 3. Basamak sağlık kuruluşlarında önemli ölçüde fiziki, tıbbi, malzeme ve hizmet binası açısından vatandaşların sağlık hizmeti alımında kolaylaştırıcı, rahatı ve en iyi sağlık hizmeti almalı yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himoğlu, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesinin ardından mevcut Devlet Hastanesi’nde iyileştirme yapılarak 2. Basamak sağlık hiçmetinin vermesi için çalıştıklarını açıkladı.

Himoğlu, “Muğla’nın tüm ilçelerinde bulunan 2. Basamak kamu sağlık kuruluşlarında önemli iyileştirmeler yaptık. Menteşe’de yeni açılan poliklinik binamızda yaptığımız yenilik ile doktorların sekreterlerini oda dışına aldık. Hasta mahremiyetini ön plana alarak yeni poliklinikte sekreterleri dışarıda tuttuk. Bu uygulamamızı diğer Devlet Hastanelerinde de başlatacağız. Doktor ile hasta arasındaki mahremiyeti korumak istiyoruz” dedi.

Hastanelerde modernizasyon

Datça ve Köyceğiz Devlet hastanelerinin tamamlandığını belirten Himoğlu, “Ortaca Devlet hastanesi inşaatı devam ediyor. Bu hastanemiz Köyceğiz ve Dalaman’ın ortasında bulunduğu için önemli bir eksikliği dolduracak. Bodrum, Marmaris, Yatağan ve Milas Devlet Hastanelerimizin projeleri de hazır. Bu hastanelerimizi de en kısa zamanda vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Muğla’da şu en fazla eksikliği hissedilen ‘Taş kırma’ makinesi alındı. Ortaca’da ise bir hayırsever vatandaşımızın bağışları ile hastanemiz taş kırma cihazına kavuştu. Bunun yanında yine geçen dönem için Kardiyovoskiler cerrahi ve anjiyo ünitesi için yaptığımız projeyi Bakanlığımıza gönderdik ve şu anda Bakanlığımız temsilcileri Muğla’ya geldiler. Hastanelerimizde tıbbi açıdan cihazlarımızın yenileme çalışmaları sürerken, vatandaşlarımızın da sağlık tedavileri esnasında rahat etmeleri için hastanelerimizde önemli tadilat ve bakımlar gerçekleştirdik. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi, C Blok ameliyathane, Uyku Bozukluğu Merkezi faaliyete geçti” dedi.

Oksijen tedavi merkezi yatak sayısı arttı

Himoğlu, özellikle su altı vurgunlarında Hiperbarik Oksijen tedavi merkezi ile ilgili daha önce bir olan yatak kapasitesini 10 yatak kapasitesine çıkararak bu yöndeki eksikliği de giderdiklerini açıkladı. Bu merkezin de Aralık 2014 tarihi itibarı ile hizmet vermeye başladığını belirtti. Menteşe ilçesinde yeni yapılacak ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin önümüzdeki günlerde temeli atılacağını açımlayan Himoğılu, 10,5 milyon TL proje bedeli olan Menteşe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin modern bir binaya kavuşacağını ve vatandaşların daha rahat bir ortamda ağız ve diş sağlığı tedavilerini yaptırabileceklerini açıkladı.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.