Muğla'da Onbinler Cumhuriyet için yürüdü

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yıldönümü ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katılırken...

Muğla'da Onbinler Cumhuriyet için yürüdü

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yıldönümü ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katılırken motosikletli grup ise coşkuyu arttırdı.

Fethiye’de ise 5 bin kişi ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katılırken Mehter Takımı da gösteri yaparak coşkuyu üst seviyelere taşıdı.

Bodrum’da düzenlenen yürüyüşte ise edata bütün Bodrum yollara döküldü. Büyük bir coşku içinde gerçekleşen yürüyüşe 10 binin üzerinde katılım oldu.

Türker Çermik

Cumhuriyetimizin 89. Kuruluş yıldönümü ülke genelinde ve Muğla’da büyük bir coşku içinde kutlanırken, kutlamalar çerçevesinde Muğla ve ilçelerinde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşlerine ise büyük bir katılım oldu. Onbinler ellerinde Türk Bayraklarını alarak caddelere ve meydanlara akın etti ve coşkuya orta oldular.

Muğla merkezde Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüşe 10 binin üzerinde katılım oldu. Akşamın erken saatlerinden itibaren ellerinde bayrakları ile Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık omuz omuza Cumhuriyet için yürüdü. Düzenlenen yürüyüşe Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, il genel meclis, belediye meclis üyeleri, siyasi parti, sivil toplum, meslek odaları ve dernek temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş Tekel Kavşağı, İsmet Çatak Caddesi ve Hastane Caddesinde devam ederken Kışla Parkında son buldu. Muğla’daki yürüyüşe katılan motosikletli grup ise coşkuyu arttırdı. Yürüyüşün sona ermesinin ardından Kışla Parkında düzenlenen konserde sahne alan ünlü sanatçı Bülent Ortaçgil katılımcılara coşkulu saatler yaşattı.

Bodrum ilçesinde düzenlenen 29 Ekim kutlamalarına 10 binin üzerinde bir katılım oldu.

Bodrum Milta marina önünde başlayan yürüyüşte renkli görüntüler oluştu. Onbinlerin sokağa döküldüğü yürüyüşe bando takımı da eşlik etti. Bodrum sokakları kırmızı, beyaza büründü. Sokak üstünde bulunan diskolar yürüyüş esnasından son ses yüzüncü yıl marşını çalarak meşale yaktı. Birçok vatandaş ise Türk bayraklı tişört giymesi ise dikkatlerden kaçmadı. Marinadan yürüyerek belediye meydanına gelen vatandaşlar sanatçı  Burcu Güneş’in 2 saat geç gelmesini protesto ederek konser alanını terk ettiler.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalar kapsamında Fethiye’de fener alayı coşkusu yaşandı.  Fethiye Kaymakamlığı’nın organize ettiği etkinlik 18.30’da Salı Pazarı Meydanı’ndan başladı. Fethiye Belediyesi Mehter takımı eşliğinde Atatürk Caddesi üzerinden yürüyen yaklaşık 5 bin kişi ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler taşıdılar. Yürüyüşte “Türkiye laiktir laik kalacaktır”, “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Yürüyüşe Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, MHP ve CHP ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Salı Pazarı Alanı’ndan başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi istikametinden devam ederek Beşkaza Meydanı’nda son buldu. Beşkaza Meydanı’nda Fethiye Belediyesi Mehter Takımı’nın çaldığı marşlara binlerce vatandaş eşlik etti. Yürüyüşte yer almayan vatandaşlar ise evlerinin balkonlarından Türk Bayrağı sallayarak ve alkışlarla destek verdi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.