Muğla’da ilk Kapalı Böbrek ameliyatı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan devlet hastanesinde ilk defa kapalı böbrek ameliyatı gerçekleştirildi. Yapılan ameliyat sonrasında böbreklerindeki taş alınan hasta, ertesi gün taburcu edilerek gündelik hayatına geri döndü.Henüz...

Muğla’da ilk Kapalı Böbrek ameliyatı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan devlet hastanesinde ilk defa kapalı böbrek ameliyatı gerçekleştirildi. Yapılan ameliyat sonrasında böbreklerindeki taş alınan hasta, ertesi gün taburcu edilerek gündelik hayatına geri döndü.

Henüz sınırlı sayıda uygulanan yöntem Fethiye Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı. Üroloji uzmanları Dr. Inan Alışır ve Dr. Sedat Gök koordinesinde Muğla'da ilk kez (Retrograd Intrarenal) Cerrahi (RIRC) yöntemi ile kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı. Yapılan ameliyat sonrasında hasta bir gün sonra taburcu edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan üroloji uzmanı Dr. Inan Alışır ve Dr. Sedat Gök, ağrısız ve hasta açısından son derece konforlu bir yöntem ile yapılan ameliyat sonrası iyileşme sürecinin kısaldığını ve gündelik hayata dönüşün kısa sürede sağlandığını aktardı. Bu ameliyat yönteminde 2,5 milimetre çapında endoskopik bir cihaz olan Fleksibl Üreterorenoskop ve taş kırıcı lazer cihazı kullanıldığını belirten Gök, "Fleksibl Üreterorenoskop ile doğal idrar kanalından girilerek herhangi bir kesi, kanama olmadan böbreğe kadar ulaşılmakta ve böbrek içindeki taşlar bu ince Fleksibl Üreterorenoskopun içinden geçen lazer ile kırılıp parçalanmaktadır. Muğla ilinde yalnızca hastanemizde yapılabilen bu ameliyat sayesinde, birçok böbrek taşı hastasının artık Antalya veya İzmir’e gitmelerine gerek kalmamıştır" dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.