Muğla’da 75 milyon fidan

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla’da 75 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek; “ Ağaçlandırma ve ormancılıkta Muğla’da destan yazdık “dedi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün...

Muğla’da 75 milyon fidan

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla’da 75 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek; “ Ağaçlandırma ve ormancılıkta Muğla’da destan yazdık “dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) son yıllarda yaptığı çalışmalarla Türkiye, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri oldu. Son 11 yılda Türkiye’de ağaçlandırma çalışmalarında yaşanan bu ivmenin Muğla’ya da yansıdığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu  “2003-2013 yılları arasında Muğla’da 75 milyon fidanı toprakla buluşturarak, ağaçlandırma ve ormancılıkta adeta destan yazdık” diye konuştu.

 “Muğla’da  her yer ağaçlandırılıyor”

Okul bahçelerinden ibadethane bahçelerine, mezarlıklardan karayolu kenarlarına kadar fidan dikilebilecek her yeri ağaçlandırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu “Muğla’da okul bahçelerinde öğrencilere ve vatandaşlara fidan dağıtarak, 13 bin 710 fidanı buralarda toprakla buluşturduk.

32 ibadethane bahçesine 3 bin 105 fidan diktik. Ayrıca 101 km’lik karayolu ağında bugüne kadar 50 bin 130 fidanı toprakla buluşturduk” dedi.

5 Milyon 549 bin fidan ücretsiz dağıtıldı

Muğla’nın fidan üretimi konusunda iddialı bir yerde bulunması için Muğla, Gökova ve Fethiye Fidanlıklarının tam kapasite çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu “2003-2013 yılları arasında

58 milyon 500 bin fidan ve 79,9 ton tohum bu fidanlıkta üretildi. Ayrıca 2008-2013 yılları arasında kamu kurum kuruluş ile tüzel kişiliklere Muğla’da 1 milyon 549 bin fidan ücretsiz dağıtıldı” dedi.

“Muğla’da Arıcılık gelişiyor”

Türkiye’yi bal üretiminde dünya lideri yapmak maksadıyla ülke çapında bal ormanları kurduklarını vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu “Bu atılımımız sayesinde ülkemiz bal üretiminde dünyada 5. sıradan 2. sıraya yükseldi. Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretiminde Muğla’nın dünyada söz sahibi olabilmesi için 480 dekar üzerine kurulan Fethiye Bal Ormanı’nı Muğla’mıza kazandırdık” diye konuştu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.