Muğla’da 40 bin kişi Kanser Taramasından geçti

Muğla'da Toplum Sağlığı Merkezleri'nin ücretsiz taramalarında binde 5 oranında kanser belirtisi tespit edildi.Fethiye, Dalaman, Ortaca ve Seydikemer ilçeleri Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli ebeler, ebe haftası nedeniyle bir...

Muğla’da 40 bin kişi Kanser Taramasından geçti

Muğla'da Toplum Sağlığı Merkezleri'nin ücretsiz taramalarında binde 5 oranında kanser belirtisi tespit edildi.

Fethiye, Dalaman, Ortaca ve Seydikemer ilçeleri Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli ebeler, ebe haftası nedeniyle bir araya geldi. Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, tarafından Fethiye Anadolu Otelcilik salonundaki toplantıda kanser haftası nedeniyle erken teşhise dikkat çekmek amacıyla kanser taramaları yapan ebelere teşekkür edildi.

Kanser taramaları sırasında karşılaşılan sorunlar hakkında görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda toplum sağlığı Fethiye merkez müdürü Betül Uysal ve diğer ilçe müdürlerine Mustafa Nuri Ceyhan tarafından teşekkür plaketleri de sunuldu.

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan Sağlık evi ebelerinin ebeler gününü kutlayıp ilimizde gerçekleştirmekte olduğumuz kanser taramalarının etkin ve verimli bir şekilde sürdürülmesi için onların görüş ve önerilerini almak için bu toplantıda bir araya geldik” dedi

Ceyhan: “Kanser taramaları dediğimizde kolon kanseri, meme kanseri ve rahim ağzı kanserine yönelik taramaları Türkiye Halk Sağlığı kurumu müdürlüğümüzce devam ettirilmektedir. Taramalarımızda ilk 10 il içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işleri daha etkin nasıl yapabiliriz sorusu üzerinden de bir araya gelmek, arkadaş görüş ve önerilerini almak bizim için iyi oldu. Yapmış olduğumuz kanser taramaları nedeniyle erken teşhis ile yakaladığımız vakalarımızda ömre ömür katan ve kanserle birlikte geç kalınmışlık nedeniyle hayatlarını kaybetmelerini önüne geçmek amacıyla sürekli bir çalışma halindeyiz. İnşallah verimli olur diye düşünüyorum” dedi.

İl genelinde 409 bin kişi taramadan geçti

Mustafa Nuri Ceyhan: İl genelinde 40 bin civarında kişiyi taradıklarını söyleyerek “20 bin kadından simir örneği alındı. Yaklaşık 20 bin kişi de diğer kanser taramalarından geçirildi. Binde 5 civarında erken teşhis edilmesi muhtemel kişiyi yakaladık ve bunların ileri tetkik tedavi amaçlı hastanelere yönlendirilmelerini sağladık” dedi.

Bebek ölümleri en az Muğla’da

Geçtiğimiz yıl bebek ölümlerinde en az il Muğla diyen Mustafa Nuri Ceyhan: “2014 yılında ilimiz bebek ölümlerinde en az il konumunda. Bebek ölüm hızımız en düşük il Türkiye’de Muğla. Her bin bebeğimizden maalesef binde 5,8’ini kaybettik. Ancak bu oran Türkiye ortalamasında binde 10 civarında. Türkiye ortalamasının neredeyse yarısına yakın oranında sürdürmüş olduğumuz hizmetler nedeniyle elimizden gelen gayreti göstererek bunu binde 5,8’e kadar düşürmeyi başardık” dedi.

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.