MUĞLA ULUSLARARASI BİLİM YARIŞMALARINA DAMGA VURDU

Muğla Özel Yönelt Koleji, Fen Lisesi ve Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesinin 3 Biyoloji dalındaki projesi bilimsel proje yarışmalarında Türkiye’de ve dünyada bilim yarışmalarına başarı damgasını vurdu. Muğlalı öğrencilerin...

MUĞLA ULUSLARARASI BİLİM YARIŞMALARINA DAMGA VURDU

Muğla Özel Yönelt Koleji, Fen Lisesi ve Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesinin 3 Biyoloji dalındaki projesi bilimsel proje yarışmalarında Türkiye’de ve dünyada bilim yarışmalarına başarı damgasını vurdu. Muğlalı öğrencilerin hazırladığı projeler hem Muğla’yı hem de Türkiye’yi temsil edecek.

SİNEM KARAKAYA

Muğla Özel Yönelt Koleji Proje Koordinatörü ve aynı zamanda Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Mehmet Ali Onaran’ın danışmanlığında hazırlanan projeler birinci aşamayı geçerek, yüzlerce uluslararası proje içinden dünya finalisti olmayı başardı. Muğla adına gurur verici bir başarıda yer alan öğrenciler, Muğla Yönelt Fen Lisesi Öğrencisi Bora Dere, Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğrencileri, Çaylayan Aslan ve Sudenaz Fatma Öner’in hazırladığı projeler uluslararası proje yarışmalarında ses getirdi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, “Muğlalı öğrencileri 3 Projeleri de finalist yaptı. Projeler de öğrenciler çevre sorunlarını, canlı büyümesi ve Anti bakterilerine kadar detaylı çalışmalar yaparak başarıyı yakaladılar. Bu yıl dört proje ile Uluslararasında Muğla’nın ve Türkiye’nin adını duyurmayı başaran danışman öğretmenimize teşekkür ederiz” diye ifade edildi.

BUCAİMSEF ve Endonezya Genç Bilim İnsanları Derneği tarafından düzenlenen uluslararası Araştırma Bilim Yarışmalarında dünyadan 500 projenin katıldığı fakat bunlardan 120 projenin finale kalabildiği bildirildi. Dünya ülkelerinden ABD, Rusya, Meksika, Endonezya, Tayland, Türkiye, Malezya, Arjantin, İngiltere gibi ülkelerin yoğun katılımı oldu. Kategoriler içinde değerlendirilmeye alınan projeler için proje anlarım videosu ve raporu ile katılan öğrenciler iki aşamalı değerlendirmeden geçerek finalist olmayı başardı.

“BİLİMSEL ÇALIŞMALAR EKİP İŞİDİR”

Muğla’nın adını bilimsel Araştırma projelerinde duyuran Biyoloji Öğretmeni Mehmet Ali Onaran,” Şimdi dünya Finallerinde projelerini canlı olarak online sunumla gerçekleştirecek öğrenciler projelerini İngilizce olarak sunacaklar. Bu başarıda emeği geçen okulları tebrik ederiz. Başarılı bilimsel çalışmalar ekip işidir. Planlı ve sistemli çalışmaların ürününü alıyoruz. Biz pandemi dönemini fırsata çevirerek çalışmalarımıza devam ettik. Başta okul müdürlerimiz, İl ve İlçe müdürlerimiz bu süreci bizimle beraber takip ettiler. Gerek medya hesaplarından gerek öğrencilerle diyalog kurarak onların motivasyonunda yardımcı oldular. Ben de onlara ayrı ayrı teşekkür ederim. Başarı kadar başarının desteklenmesi ve takibi önemlidir. Daha sonraki başarılara zemin hazırlar. Bilimsel heyecan başka bir şeydir” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLER BİLİM ADINA UMUT VERDİLER”

Bilimsel heyecanlarının hiç eksik olmadığını söyleyen Onaran, “Bizim Öğrenci velilerimizde maddi ve manevi desteklerini esirgemediler. Onlara da bize güvendikleri için teşekkür ederim. Başarılı öğrenciler bilim adına umut verdiler. Dünya derecesi alacaklarından emin olduklarını, sıkı çalıştıklarını ve dil sorunlarını olmadığını, Türkçe kadar İngilizceyi de iyi bildiklerini ifade ettiler. Muğla adına bizler de öğrencilerimize dünya finallerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 252 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.